rss      tw      fb
Keres

Szíria - Damaszkusz csak a nyugalom helyreállása vonja vissza csapatait

A damaszkuszi vezetés csak a nyugalom helyreállta után hajlandó visszahívni a felkelők ellen több városba kivezényelt katonáit - közölte szombaton Dzsihád Makdeszi, a szíriai külügyminisztérium szóvivője.

Mianmari választások - Sógor Csaba: az ellenzék Nobel-díjas vezetője önrendelkezést adna a kisebbségeknek

Aung Szan Szú Kji, a mianmari (burmai) ellenzék Nobel-békedíjas vezetője szerint országában szövetségi berendezkedésre van szükség, és alkotmányosan kell biztosítani a kisebbségeknek az önrendelkezést, beleértve a területi autonómiát is - mondta az MTI-nek Sógor Csaba erdélyi néppárti európai parlamenti (EP-) képviselő, aki a közelmúltban EP-delegáció tagjaként a délkelet-ázsiai országban járt.

Václav Klaus a cseh sajtót bírálta

Éles támadást intézett a cseh média ellen Václav Klaus államfő, szemére vetve, hogy a politikusok lehallgatott beszélgetései átiratainak nyilvánosságra hozatalával azon érdekcsoportok kezére játszik, amelyek a jelenlegi "nem túl jó" gazdasági és társadalmi helyzettel visszaélve megpróbálják hatalmukba keríteni Csehországot.

Meghaladja a szlovákiai szeszfogyasztás az európai uniós átlagot

A Szlovákiával határos országok lakossága közül csak a csehek isznak több alkoholt, mint a szlovákok - adta hírül az Egészségügyi Világszervezetnek (WHO) a napokban nyilvánosságra hozott tanulmányára hivatkozva a Sme című szlovák napilap szombaton.

Németh Zsolt: mindenben támogatjuk Ukrajna európai integrációs törekvéseit

Magyar részről nem kínálunk kevesebbet Ukrajna számára, mint azt, hogy az ukrán európai integrációs törekvésekre legnyitottabb, azokat leginkább támogató európai uniós tagállammá leszünk - jelentette ki a Külügyminisztérium parlamenti államtitkára szombaton Ungváron a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) XXIII. Közgyűlésén.

A városok az általános felmelegedés első számú áldozatai

Az általános felmelegedés mindenkit fenyeget, de mindenekelőtt a városokat és azok lakóit, egyes települések azonban már megkezdték a felkészülést - állapították meg szakértők.

Merkel: Csehország nincs elszigetelve

Angela Merkel német kancellár szerint Csehország, azért mert Nagy-Britanniával együtt nem írta alá a nagyobb költségvetési fegyelmet rögzítő fiskális paktumot, nem került elszigetelt helyzetbe az Európai Unióban.

FT: "orvostúlkínálat" miatt ezrével kényszerülhetnek külföldre brit orvosok

Több tízezer brit orvos és orvostanhallgató kényszerülhet külföldi munkavállalásra a brit állami egészségügyben kialakuló "orvostúlkínálat" miatt - írta a szombati Financial Times, amely szerint a nagy-britanniai foglalkoztatásból kiszoruló brit orvosok egyik célállomása Kelet-Európa lehet.

Afganisztán világosabb amerikai álláspontot akar

Afganisztán szeretné, ha az Egyesült Államok világosan közölné, milyen katonai jelenlétet akar Afganisztánban azután, hogy harcoló katonáinak zöme 2014 végére elhagyja az országot - közölte Aimal Faizi, az afgán elnök fő szóvivője.

Hét ember halt meg bombarobbanástól Thaiföldön

Hét ember meghalt, mintegy hetven megsebesült szombaton három bombarobbanástól a Thaiföld déli részén lévő Yala városban.

Izraeli katonák megöltek egy palesztint

Izraeli katonák megöltek egy palesztint a gázai övezetben, egy másikat pedig súlyosan megsebesítettek - közölte szombaton egy palesztin egészségügyi alkalmazott.

A New York-i ügyészek életfogytig tartó börtönt kértek Viktor Butra

A New York-i szövetségi ügyészség életfogytig tartó börtönbüntetés kiszabását kérte az illegális fegyverkereskedelemben tavaly bűnösnek talált orosz üzletemberre, Viktor Butra, mert "a büntetés el kell hogy rettentsen mindenkit attól: szélsőséges szervezeteknek fegyvert szállítson" - derül ki pénteken nyilvánosságra hozott bírósági dokumentumokból.

Szélsőjobboldali iszlámellenes demonstráció Dániában

Európai szélsőjobboldali szervezetek több száz tagja tart iszlámellenes tömeggyűlést ma a dániai Aarhusban. Dánia második legnagyobb városában a rendőrség fokozott járőrözést jelentett be.

Egymilliárdnál több kínai használ mobiltelefont

Egymilliárd fölé emelkedett a mobiltelefont használók száma Kínában - jelentette szombaton az ipari és informatikai minisztérium közleményére hivatkozva a kínai sajtó.

Nyolc emberrel végzett egy kínai férfi, a rendőrség körözi

Megölte feleségét és hét másik embert egy 48 éves férfi az északkelet-kínai Csilin (Jilin) tartományban, a rendőrség napok óta keresi - közölte a kínai média szombaton a helyi hatóságok tájékoztatása alapján.

Vizsgálat az osztrák FPÖ ellen gyűlöletkeltés gyanújával

Az innsbrucki ügyészség vizsgálatot indított a szélsőjobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) ellen gyűlöletkeltés gyanújával, mert az április 15-ére kiírt önkormányzati választások kampányában bevándorlóellenes plakátot használ.

Már csak minden negyedik amerikai támogatja az afganisztáni háborút

Minden eddiginél alacsonyabbra csökkent az Egyesült Államokban az afganisztáni háború támogatottsága, már csak minden negyedik amerikai vélekedik kedvezően hazájának a konfliktusban való részvételéről - derült ki a CNN és az ORC közvélemény-kutató intézet pénteken nyilvánosságra hozott felmérésből.

Amerikai dróntámadások Dél-Jemenben és egy feltehetőleg bosszúból elkövetett robbantás

Pilóta nélküli amerikai gép rakétával eltalált egy gépkocsit pénteken Jemennek abban a déli körzetében, amely már egy éve az al-Kaida ellenőrzése alatt ál, és megölt a benne utazók közül ötöt, feltehetőleg a terrorhálózat helyi szervezetének tagjait - közölték jemeni katonai tisztségviselők.