rss      tw      fb
Keres

BRICS-országok: csak párbeszéddel rendezhető az iráni és a szíriai válság

A BRICS-országok vezetői egyöntetűen úgy vélik, hogy csak párbeszéd útján lehet véget vetni az erőszaknak Szíriában, és rendezni az iráni nukleáris programmal kapcsolatos válságot - mondta csütörtökön, az országcsoport újdelhi csúcstalálkozójának végén az indiai kormányfő.

Szíria - Belgium is bezárja damaszkuszi nagykövetségét

Belgium csütörtökön bejelentette, hogy biztonsági okokból és a szíriai elnyomó rendszer elleni tiltakozásul március 31-i hatállyal bezárja damaszkuszi nagykövetségét.

Gorilla-tüntetés az új szlovák törvényhozás alakuló ülésére időzítve

Újabb, ezúttal figyelmeztető megmozdulást terveznek a pozsonyi parlament előtt az úgynevezett Gorilla-tüntetések szervezői szerdán, az új szlovák törvényhozás alakuló ülésének idejére - adta hírül a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség csütörtökön.

Nem változtatott irányadó kamatán a cseh központi bank

Nem változtatott az irányadó kamaton a cseh központi bank monetáris tanácsa csütörtöki ülésén: a kamatszint továbbra is rekordalacsony, 0,75 százalék.

Sikorski a lengyel külpolitika koncepciójáról és a Visegrádi Négyekről

Lengyelország érdeke az Európai Unió szorosabb integrációja és egy stabil politikai unió kialakítása, ami "szuperhatalmi rangot adna" az egész közösségnek - emelte ki Radoslaw Sikorski külügyminiszter csütörtökön a lengyel külpolitika koncepcióját bemutató parlamenti beszédében.

Egyharmadával csökkent a tejipari őstermelők száma Szlovákiában

Olyamatos csökkenést mutat, ennek következtében 6 év alatt 28,6 százalékkal csökkent a tejipari őstermelők száma Szlovákiában - derül ki a Szlovákiai Tejipari Őstermelők Szövetségének (SZPM) adataiból.

Orosz lap: a BRICS él, de sehogyan sem jut el a szavaktól a tettekig

A BRICS él, de sehogyan sem jut el a szavaktól a tettekig - ismeri el Fjodor Lukjanov Kremlhez közeli politológus, aki az öt legjelentősebb feltörekvő gazdaságot tömörítő szervezet kilátásairól fejtette ki véleményét a Ria Novosztyi orosz hírügynökségnek.

Visszaesett a profit az MKB anyabankjánál

Meredeken csökkent 2011-ben a Bayerische Landesbank (BayernLB) nyeresége, főként az MKB Bank Zrt. (MKB), a bajor tartományi bank magyarországi érdekeltsége miatt.

Toulouse-i lövöldözés - Közös nyilatkozatban ítélték el a vallási intoleranciát magyarországi egyházi vezetők

Közös nyilatkozatban emelték fel szavukat magyar katolikus, izraelita és iszlám egyházi vezetők a múlt héten Toulouse-ban történt merénylet, és az azóta is folytatódó atrocitások, "az egész Európa békéjét mérgező vallási intolerancia" ellen. A dokumentumot csütörtökön küldték meg az MTI-nek.

Rekordalacsony alapkamat Romániában

Rekordalacsony szintre szállította le irányadó kamatát a román jegybank csütörtökön: 25 bázisponttal 5,25 százalékra. A mostani sorban a negyedik egymást követő 25 bázispontos kamatvágás.

Újdelhi a tibetiek elhallgattatásával biztosította a BRICS-csúcs nyugalmát

Újabb tíz tibeti aktivistát vett őrizetbe az indiai rendőrség csütörtökön Újdelhi központjában, miután az egyik gyalogosátkelőre kiterítették a kínai államfő látogatása ellen tiltakozó, "Hu Csin-tao bukott vezető" és "Most szabadítsátok fel Tibetet!" feliratú plakátokat.

Terrorizmus vádjával áll bíróság elé egy francia atomfizikus

Terrorista akciók kitervelése és az al-Kaida nemzetközi terrorhálózat észak-afrikai szárnyával való együttműködés vádjával áll bíróság elé egy francia atomfizikus csütörtökön Párizsban.

Erősödő gazdasági növekedést vár Kínában a Bank of China

Erősödő gazdasági növekedésre és csökkenő inflációra számítanak a Bank of China (BoC) közgazdászai a második negyedévben Kínában - derül ki a pénzintézet szerdán kiadott jelentéséből.

Megduplázta tavaly nyereségét a cseh AAA Auto

Megduplázta adózott nyereségét a használt autók értékesítésével foglalkozó legnagyobb közép-európai cég, a cseh AAA Auto.

Naimi: Szaúd-Arábia alacsonyabb olajárat szeretne

Szaúd-Arábia a jelenleginél alacsonyabb olajárat szeretne - írta a csütörtöki Financial Timesban a szaúdi olajipari miniszter, aki szerint a nyersolaj világpiacán ma semmiféle hiányhelyzet nincs.

Nő a szupergazdagok száma Ázsiában

Idén először Észak-Amerikát is lekörözte Ázsia a 100 millió dollárnál nagyobb vagyonnal rendelkezők számát illetően, s a jövőben is a trend folytatódására lehet számítani.

Háárec: az arabokat kihagyják az izraeli lakásprogramból

Az izraeli kormányfő által bejelentett lakásépítési program szinte tudomást sem vesz a közel-keleti országban élő arab közösségről - állítja a jogi és politikai ügyekkel foglalkozó izraeli arab központ, a Dirasat jogi képviselője.