rss      tw      fb
Keres

El kell hagynia Abu Dzabit a Konrad Adenauer Alapítványnak

Rájár a rúd a Konrad Adenauer Alapítványra az arab világban, a konzervatív német szervezet ugyanis Egyiptom után az Egyesült Arab Emírségekben is kénytelen bezárni irodáját.

Nem sikerült szanálni a Schlecker drogérialáncot, tízezres elbocsátás

Felmondólevelet küdött mintegy 10 ezer alkalmazottjának a német Schlecker drogériahálózat, miután kudarcba fulladtak az átmeneti társaság létrehozásáról, annak finanszírozásáról szóló tárgyalások.

Toulouse-i lövöldözés - Franciaországban temetik el a merénylőt

Huszonnégy órával elhalasztják a tömeggyilkos Mohamed Merah temetését, miután Toulouse polgármestere kijelentette: városa - ahol az algériai férfi három zsidó gyereket és egy rabbit ölt meg - nem lehet a dzsihádista végső nyughelye.

Iszlámábád: Pakisztán szuverenitása nem alku tárgya

A pakisztáni szuverenitás nem alku tárgya - közölte csütörtökön a dél-ázsiai ország külügyminisztériuma annak kapcsán, hogy Pakisztánban tárgyal két amerikai tábornok arról, hogy ismét Pakisztánon át szállíthassanak utánpótlást Afganisztánba, az ott állomásozó külföldi haderőnek.

Szakértők szerint nem változtat az afgán-amerikai kapcsolatokon a Korán-égetés és a kandahári tömeggyilkosság

Bár az elmúlt hónapok eseményei rövid távon jelentősen megterhelték az afgán-amerikai kapcsolatokat, nem valószínű, hogy hosszú távú hatásaik lennének, és az amerikai elnökválasztási kampányt sem befolyásolják érdemben - írta Balogh István és Wagner Péter, a Magyar Külügyi Intézet (MKI) kutatója csütörtökön közzétett tanulmányában.

Májusban vezeti be részvényeit a tőzsdére a Facebook

A jövő héten leállítja a Facebook a részvényeivel való kereskedést a másodlagos piacon, hogy előkészítse a májusra tervezett tőzsdei bevezetést.

Klaus aláírta a volt csehszlovák kárpátaljaiak kárpótlását lehetővé tevő törvényt

Václav Klaus cseh államfő csütörtökön aláírta azt a törvénymódosítást, amely kibővítette azon egykori csehszlovák állampolgárok körét, akik kárpótlásra lesznek jogosultak, mert 1938-1939-ben és a II. világháború idején kényszerűen el kellett hagyniuk Kárpátalját - közölte Radim Ochvat elnöki szóvivő Prágában.

Csökkentek a görög vállalati és lakossági bankbetétek

Görögországban gyors ütemben folytatódott a vállalati és a lakossági betétek kivonása a bankokból februárban - közölte a görög központi bank csütörtökön.

Megváltozott a lengyel nyugdíjtörvény-módosítás kormányzati koncepciója

Megváltozott a lengyel nyugdíjtörvény-módosítás kormányzati koncepciója. Ennek értelmében a nyugdíjkorhatár megemelése mellett bevezetik az 50 százalékos résznyugdíj igénybevételének lehetőségét és a gyermeket nevelő szülők társadalombiztosításának állami támogatását is.

Irán atomprogramja nem jelent azonnali katonai fenyegetést

Az iráni nukleáris program kapcsán az Egyesült Államok, európai szövetségesei és Izrael legalább három dologban egyetértenek: Teheránnak nincs atombombája, egyelőre nem is döntött arról, hogy gyártson-e, s valószínűleg még évekig tartana, mire sikerülne kifejlesztenie egy működőképes, bevethető robbanófejet.

Franciaország elítélte a folytatódó szíriai erőszakot

Franciaország elítélte a Szíriában folytatódó elnyomást, ahol a Bassár el-Aszad vezette rezsim annak ellenére folytatja az erőszakot, hogy elfogadta az ENSZ és az Arab Liga különmegbízottja, Kofi Annan által kidolgozott béketervet - közölte csütörtökön a francia külügyminisztérium.

Uniós bíróság: túllépte hatáskörét az Európai Bizottság a szén-dioxid-kibocsátás felső határának meghatározásával

Megerősítette az Európai Bíróság csütörtökön másodfokon is, hogy az Európai Bizottság túllépte hatásköreit, amikor az üvegházhatású gázok kibocsátási egységeinek összmennyiségére vonatkozó felső határt írt elő Lengyelország és Észtország számára.

Az amerikai GDP 3 százalékkal nőtt 2011 negyedik negyedévében

Három százalékkal nőtt az amerikai hazai össztermék (GDP) a tavalyi utolsó negyedévben - közölte csütörtökön a kereskedelmi minisztérium harmadik becslésében, ami végleges adat.

Egyre többet fektetnek be Európában az ázsiai cégek

Egyre nagyobb értékben fektetnek be az ázsiai országok a világgazdasági válság következtében meggyengült Európában, és a jövőben is ez a trend várható - írja az Ernst&Young nemzetközi tanácsadó cég tanulmányában.

Arab Liga-csúcs - Megkezdődött az értekezlet, robbanások

Megkezdődött csütörtökön az Arab Liga 22 év óta első bagdadi csúcstalálkozója, amelyen azonban a 22 tagországból csak tíz államfő vesz részt, s az értekezlet kezdetét - a komoly biztonsági intézkedések ellenére - két robbanás is megzavarta.