rss      tw      fb
Keres

Arab Liga-csúcs - Máliki az al-Kaida veszélyességére figyelmeztetett

Az al-Kaida hasznot húzhat a számos arab országot megrázó elégedetlenségi mozgalmakból - figyelmeztetett Núri al-Máliki iraki kormányfő az Arab Liga bagdadi csúcsértekezletén csütörtökön mondott beszédében.

Nem tervez nyaralást a szlovákiaiak ötöde

Szlovákiában az emberek egynegyede nem ment nyaralni tavaly, az idén 20 százalékuk nem is tervez nyaralást, leginkább az anyagiak hiánya miatt - adta hírül a TASR szlovák közszolgálati hírügynökség az Eurobarometer felmérésére hivatkozva csütörtökön.

Új Berlusconi-per kezdődött Milánóban

Új per kezdődött csütörtökön Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő ellen Milánóban.

A nyugat-európai tőzsdék gyengültek

A nyugat-európai értéktőzsdék egy százalékot meghaladó gyengüléssel háromheti mélyponton zárták a csütörtöki kereskedési napot.

Tovább zsugorodott a banki hitelezés Görögországban

Görögországban februárban tovább csökkentek a magánszférának nyújtott bankhitelek a nemzeti bank csütörtökön publikált adatai szerint. Ennek oka, hogy a megszorító intézkedések miatt kevesebb az igény, de a hitelfelvételi feltételek szigorodása is hozzájárult a csökkenéshez.

A híres Lucynak társasága lehetett

Lucynak, a 3,2 millió évvel ezelőtt élt Australopithecus afarensis-egyednek társasága lehetett, erről tanúskodnak a Homo nemhez tartozó előember részlegesen fennmaradt lábfejcsontjai, amely ugyancsak két lábon járt, ám ideje java részét a fákon töltötte.

Fitch: egész éves idei recesszió az euróövezetben

Jelentősen rontotta az euróövezetre szóló idei előrejelzését új negyedéves globális prognózisában a Fitch Ratings, amely az általa vártnál gyengébb teljesítmény nyomán most már recessziót vár 2012 egészére a valutaunióban.

Párbeszédre szólította föl a szíriai feleket az Arab Liga

Párbeszédre szólította föl a Szíriában egymással szemben álló feleket az Arab Liga az "arab tavasz" óta megtartott első csúcstalálkozóján csütörtökön.

Ausztria - Megszüntették Hitler szüleinek a sírját

Az ausztriai leondingi temetőben megszüntették Adolf Hitler szüleinek a sírhelyét - adta hírül csütörtökön a felső-ausztriai Life rádió.

Jelnyelvi tolmácsokat keresnek a lengyel hivatalokban

Jelnyelvi tolmácsokat keres a lengyel önkormányzatok többsége - írta csütörtökön a Dziennik Gazeta Prawna című gazdasági-közéleti napilap.

Sikeres szlovák kötvénykibocsátás svájci frankban

Szlovákia tovább akarja diverzifikálni államkötvény portfolióját, miután igen sikeres volt a szerdai, svájci frankban jegyzett államkötvény kibocsátás - mondta a szlovák állami adósságkezelő központ, az ARDAL vezérigazgatója.

Minden idők legjobb negyedévére számít a Mercedes

A Mercedes minden idők legjobb első negyedévére számít - közölte a dpa német hírügynökség csütörtökön a Daimler AG elnökére hivatkozva a cég kecskeméti gyárának megnyitása alkalmából.

Eddigi legnagyobb gyártóbázisát avatta a Coca-Cola Kínában

Eddigi legnagyobb gyártóbázisát, negyvenkettedik palackozó üzemét avatta ünnepélyes keretek között az amerikai Coca-Cola az északkelet-kínai Liaoning tartományban csütörtökön - jelentette a kínai média.

A Cseh Posta nyeresége megugrott tavaly

A Cseh Posta nyeresége tavaly éves szinten 59 százalékkal nőtt, s meghaladta a 419 millió koronát - közölte Ivo Mravinac, a Cseh Posta szóvivője csütörtökön Prágában.

Belenei atomerőmű - Szófia meggyőzné Moszkvát, hogy ne pereljen

A bolgár kormány energiaügyi minisztere az orosz fővárosba utazott csütörtökön, hogy eltántorítsa a moszkvai vezetést attól a szándéktól, hogy tetemes kártérítést követeljen Bulgáriától a belenei atomerőmű megépítéséről kötött bolgár-orosz kormányközi megállapodás felrúgása miatt - írta a Balkan Insight hírportál.

Százmillió dollárnyi adományhoz jutnak New York közintézményei

Mintegy százmillió dollárnyi adományhoz jutnak hozzá New York neves közintézményei annak az öt évig tartó jogi huzavonának a végén, amely szerdán zárult le a 2007-ban elhunyt Brooke Astor vagyonának megosztásáról.

Az energiaipari zöld befektetések értéke meghaladta a 100 milliárd dollárt tavaly Európában

Az energiaipari zöld befektetések értéke 2011-ben meghaladta a 100 milliárd dollárt Európában, elsősorban a német és olasz napelem-telepítéseknek köszönhetően - ismerteti a májusi budapesti energetikai szakkiállítás alkalmából kiadott csütörtöki közleményében a Renexpo sajtóosztálya.

Visszafordult Mali légteréből az elefántcsontparti elnök repülőgépe

A kellő biztonság híján nem tudott leszállni csütörtökön Mali fővárosában az elefántcsontparti elnök repülőgépe, amelyen nyugat-afrikai államfők Bamakóba tartottak, hogy nyomást gyakoroljanak a katonai juntára a polgári kormányzat helyreállítása érdekében.