rss      tw      fb
Keres

Készültség Izraelben a várható arab tüntetéssorozat miatt

Izrael készültségbe helyezte csütörtökön szerte az országban és a határok mentén több ezer rendőrét és katonáját, mert egy kezdődő arab tüntetéssorozat miatt erőszakcselekményekre számít.

Arab tüntetések, Izrael biztonsági előkészületek

Tiltakozó tüntetéseket szerveznek ma Izraelben, továbbá Palesztinában, Egyiptomban, Libanonban, Jordániában és Szíriában a palesztinok diszkriminációja ellen; Izrael fokozott készültségbe helyezte biztonsági erőit az ország határainak védelmében.

Általános razzia Görögországban - ötszáz őrizetes, főleg külföldiek

Általános razziát tartott a görög rendőrség csütörtökön országszerte: az illegális kereskedelem, illegális bevándorlás és kábítószer-kereskedelem ellen irányuló akcióban csak ezen a napon több mit 500 embert vettek őrizetbe.

Az észak-koreai rakétaindítás előkészületeit mutatják új műholdképek

Nagy hatótávolságú rakéta elindításának előkészületei láthatók Észak-Koreáról készült új műholdképeken, ami alátámasztja, hogy a sztálinista ország a nemzetközi tiltakozások ellenére végre akarja hajtani a bejelentett rakétaindítást - közölte csütörtökön a washingtoni Johns Hopkins Egyetem egyik intézete.

Az ECOWAS ultimátumot adott a mali katonai juntának

A Malival szomszédos államok 72 órát adtak csütörtök este a bamakói katonai juntának arra, hogy visszaadja a hatalmat civil politikusoknak, különben kereskedelmi, pénzügyi és diplomáciai zárlat alá vonják az országot.

Lázadás és tűz egy hondurasi börtönben, halottak

Lázadás tört ki és tűz pusztított csütörtökön egy hondurasi börtönben, és az incidensben legalább 18 rab meghalt - közölték a hatóságok.

Az USA üdvözölte a pápalátogatást, de védelmébe vette az embargót

Az Egyesült Államok üdvözölte csütörtökön a pápa kubai látogatását, de egyúttal védelmébe vette a szigetország ellen fél évszázada fentartott kereskedelmi embargót, amelyet XVI. Benedek élesen bírált.

Új iskolatípust vezetnek be Ausztriában

Új, a gyerekek egyéni adottságait és tanulmányi képességeit jobban figyelembe vevő iskolatípus bevezetéséről fogadott el törvényt csütörtökön az osztrák parlament.

Oroszország: újabb botrányt okozott a Gazprom tévéje

A Gazprom-Média tulajdonában lévő NTV csatorna csütörtökön ismét botrányt okozott, ezúttal a moszkvai amerikai nagykövetet zaklatták egy nem nyilvános találkozója előtt.

Vajdaság - A lakosság személyi és vagyoni biztonságát az arra hivatott intézményeknek kell szavatolniuk

A szerb belügyminisztérium képviselői a vajdasági szervekkel és a helyhatóságokkal folyamatos kapcsolatban állnak, és számos intézkedést foganatosítottak, hogy az egyes településeken felmerült közbiztonsági problémák megoldása az arra hivatott intézmények hatáskörében maradjon - adta hírül csütörtökön a Tanjug szerb hírügynökség.

Hatalmas sorok, hiány a brit benzinkutaknál a sztrájkfenyegetés miatt

Hatalmas sorokban álltak a brit benzinkutaknál a tankolni próbáló autósok csütörtökön egész nap, annak hatására, hogy az üzemanyag-szállító tartályautók vezetőit képviselő szakszervezet sztrájkfelhívást tett közzé.

Nő lesz a belga vezető köztisztviselők harmada

A belga kormány csütörtöki döntése szerint 2013-tól a vezető szövetségi tisztviselői állások harmadát nőkkel kell betölteni.

Csehország támogatja Macedónia NATO-tagságát

Csehország azt szeretné, ha Macedónia mielőbb felvételt nyerne a NATO-ba - jelentette ki Karel Schwarzenberg cseh külügyminiszter csütörtökön Prágában, miután tárgyalt macedón partnerével, Nikola Popovszkival, aki egynapos látogatást tett a cseh fővárosban.

Minden korábbinál jobban él a jelenlegi idős nemzedék Németországban

Németországban minden korábbi idős generációnál jobb körülmények között él a 60 éven felüliek jelenlegi nemzedéke, a 21,5 millió fős tömeg összesített vagyona tavaly elérte a 400 milliárd eurót.

Toulouse-i lövöldözés - Eltemették a merénylőt

Toulouse városában csütörtökön este eltemették a tömeggyilkos Mohamed Merahot - tudta meg az AFP francia hírügynökség.

Plágiummal vádolt politikusok a világban

Plágiummal vádolt külföldi politikusokról készített összeállítást az MTVA Sajtó- és Fotóarchívuma.

Ukrajna orosz kölcsönt kér orosz gázimportra

A Naftogaz ukrán állami energiaipari cég tárgyalásokat folytat az orosz Gazprombankkal 2 milliárd dollár hitel felvételéről.