rss      tw      fb
Keres

Japán lelőheti Észak-Korea rakétáját

Tenaka Naoki japán védelmi miniszter utasította a rakétavédelmi ütegeket, hogy lőjék le azt az észak-koreai rakétát, amelyet phenjani bejelentés szerint április elején indítanak, amennyiben az veszélyezteti a szigetországot.

Ukrán hírportál a kárpátaljai magyar autonómia problémájáról

Ukrajnában aggodalmat keltett az a bejelentés, amely szerint Magyarország támogatja a magyar autonómia létrehozását Kárpátalján, az ukránok szerint ugyanis ez fokozhatja a szeparatizmust más ukrajnai nemzetiségek körében - írta pénteken a tsn.ua ukrán hírportál.

A konjunktúra ellenére sem jön lendületbe a német kiskereskedelem

A belső fogyasztás tartós lanyhasága - az általánosan jó gazdasági konjunktúra ellenére - továbbra is fékezi a német kiskereskedelem élénkülését: a forgalom februárban immár ötödik hónapja csökkent, ezúttal 0,2 százalékkal, januárhoz képest.

Rendőrkollégáival végzett egy afgán fegyveres

Kilenc rendőrrel végzett egy kollégájuk az Afganisztán keleti részén található Paktika tartomány Jajahil nevű városában pénteken - mondta el az afgán rendőrség.

Tőzsde - Továbbra is pluszok Nyugat-Európában

Továbbra is növekedést jeleznek a vezető nyugat-európai tőzsdemutatók a kereskedés első órájának elteltével. A befektetők bíznak abban, hogy az euróövezeti pénzügyminiszterek a válságalap rendelkezésére álló összeg megduplázását fogják elhatározni péntek délután kezdődő tanácskozásukon.

Vencsouban kezdi a pénzügyi reformokat Kína

A kelet-kínai Vencsou (Wenzhou) városát választotta a kínai kormány egy átfogó pénzügyi reform kísérleti bázisaként.

120 millió dollárral segíti Washington a Száhel-övezetet az aszály ellen

További 120 millió dollárnyi segélyt küld az Egyesült Államok a szárazság sújtotta afrikai Száhel-övezetbe, hogy megakadályozza az éhínség kialakulását - jelentette be pénteken Hillary Clinton amerikai külügyminiszter.

Nyereséggel zárta a tavalyi évet a cseh pártok többsége

Nyereséggel zárta a tavalyi évet a mérvadó csehországi politikai pártok többsége - derült ki azokból a kimutatásokból, amelyet a pártoknak évente március végéig kell eljuttatniuk a képviselőházba.

Emberi áldozatokat mutatott be egy mexikói család

Emberek, köztük saját hozzátartozóinak életét áldozta fel egy pogány szertartás keretében egy család az északnyugat-mexikói Sonora államban. A rendőrség gyilkosság elkövetésének gyanújával őrizetbe vette a család nyolc tagját - tájékoztatott helyi idő szerint csütörtökön egy hivatalos forrás.

Tőzsde - Vegyes eredmények Ázsiában - Tokió: -0,31 százalék

Többnyire gyengültek pénteken az ázsiai tőzsdeindexek a lassuló japán februári ipari termelési adat, illetve a kínai feldolgozóipari beszerzési menedzser index vasárnapi közzétételét megelőző óvatosság miatt.

Az EU moratóriumot kér Japántól a halálbüntetésre

Az EU sajnálattal vette tudomásul, hogy Japánban csütörtökön kivégeztek három halálraítéltet, és azt szeretné, ha Tokió újból felfüggesztené a halálos ítéletek végrehajtását - közölte Catherine Ashton, az EU kül- és biztonságpolitikai főképviselője.

Két NATO-katona halt meg Dél-Afganisztánban

Két NATO-katona halt meg Dél-Afganisztánban az észak-atlanti szövetség pénteki bejelentése szerint.

Tőzsde - Erős nyitás várható Európában

Erős nyitás várható pénteken az európai tőzsdéken az euróövezeti "tűzfalat" megerősítő döntés reményében.

Izraeli elemzők gyanúja: Obama kiszivárogtatással akadályozná az Irán elleni csapást

Izraeli elemzők azt gyanítják: az amerikai kormány információkiszivárogtatással akarja megakadályozni, hogy Izrael megelőző csapást mérjen Iránra feltételezett atomfegyverprogramja miatt, Teheránt pedig ugyanezzel a módszerrel akarja rákényszeríteni arra, hogy kössön kompromisszumot a nyugati hatalmakkal a közelgő tárgyalásokon.

Nagyszabású akció a calabriai maffia ellen

Nagyszabású akciót indított az olasz csendőrség péntek hajnalban a calabriai maffia, a 'ndrangheta bűnszövetkezet ellen: a razziákban és házkutatásokban félezer csendőr vesz részt, valamint helikoptereket és kutyákat is bevetettek.

Újabb amerikai dróntámadás Pakisztánban, halottak

Legalább négy feltételezett lázadó fegyveressel végzett egy pilóta nélküli amerikai repülőgép Pakisztán északnyugati, Afganisztánnal határos régiójában péntek hajnalban, miután két rakétát is kilőtt egy épületre.

Török frusztráció, apadó remények az isztambuli konferencia előtt

Két nappal a Szíria barátai nevű tömörülés vasárnap esedékes isztambuli tanácskozása előtt erősödik a házigazda török kormány frusztrációja. Recep Tayyip Erdogan miniszterelnök két héttel ezelőtt nagy hangon még arról beszélt, hogy az eseményen kemény megfogalmazású határozatok és intézkedések elfogadása várható a szíriai rezsim ellen és az ottani válság megoldása érdekében. Erre azonban ma egyre kevesebb a remény - írta az osztrák hírügynökség.