rss      tw      fb
Keres

Jemen - Több tízezren követelték az elnök távozását

Több tízezer - a szervezők szerint 250 ezer - tüntető követelte pénteken Jemen fővárosában, Szanaában, hogy a jemeni államfő, aki jelenleg a szomszédos Szaúd-Arábiában van gyógykezelésen, távozzon a hatalomból.

Elálltak a sztrájktól az Easyjet németországi dolgozói

"Halvány jelzés érkezett a munkaadó részéről, hogy a jövő héten újrakezdődnek a tárgyalások a bérekről" - mondta pénteken a Verdi szakszervezet főtárgyalója. Ezért a szakszervezet egyelőre nem tart munkabeszüntetést.

Jövő héten indul Gázába a segélyflottilla

A bejelentés azt követően történt, hogy a szervezők a többszöri késedelemért izraeli szabotázsakciókat tettek felelőssé. A tervek szerint tucatnyi segélyhajó indul útnak, a fedélzetén csaknem ötszáz, különböző állampolgárságú önkéntessel a mediterrán térség, mindenekelőtt Görögország kikötőiből.

Fellendült a szerbiai turizmus májusban

Májusban Szerbiát 254 066 turista kereste fel, ami 10,1 százalékos növekedést jelent a tavaly májusi adathoz képest - közölte pénteken a szerb statisztikai hivatal.

Rövid életű lehet az euró erősödése a görög szavazás után

Az euró jelentősen erősödött a héten annak a hatására, hogy a görög parlament elfogadta a mentőcsomag újabb részlete folyósításának feltételéül szabott megszorító csomagot, sok szakértő szerint azonban rövid életű lehet az euró drágulása.

Dánia visszaállítja a határellenőrzést a német és a svéd határon

Dánia felújítja jövő héttől a szúrópróbaszerű vámvizsgálatokat a Németországgal és Svédországgal közös határon, miután a koppenhágai parlament illetékes bizottsága áldását adta az erre vonatkozó kormányzati előterjesztésre.

Még júliusban feláll a koszovói szervkereskedelmet vizsgáló munkacsoport

Július végéig megkezdi munkáját az Európai Unió koszovói rendőri és igazságügyi missziójának (EULEX) munkacsoportja, amely az állítólagos koszovói szervkereskedelem kivizsgálásán dolgozik majd - jelentette be az EULEX szóvivője pénteken.

Ljubimov-ügy: Valerij Zolotuhint kinevezték a Taganka élére

Valerij Zolotuhint, a színház veterán színészét nevezete ki a moszkvai önkormányzat a világhírű Taganka színház élére pénteken, miután Jurij Ljubimov főrendező-igazgató a hét elején benyújtotta felmondását.

Oroszországban megszűnt a gabonaexport tilalma

Oroszország július 1-jével feloldotta a tavaly nyáron a súlyos szárazság miatt elrendelt gabonakiviteli tilalmat. A következő hónapokban mintegy hatmillió tonna gabona indul útnak Oroszországból, elsősorban Észak-Afrikába.

A nemzetközi párbeszédet szolgáló központot avattak Lengyelországban

Bronislaw Komorowski lengyel államfő a Nemzetközi Párbeszéd Központ csütörtöki avató ünnepségén hangsúlyozta: az újonnan felavatott hely a politikusokat is arra ösztönzi, hogy "az emberek szívében és fejében lévő határok" megszüntetéséért is tegyenek. Arunas Gelanus litván kulturális miniszter szerint Milosz művei a veszélyes ideológiák ellen is fegyverként szolgálnak.

Líbia – A felkelők készek tárgyalni Kadhafi embereivel

A felkelők készek tárgyalni Moammer Kadhafi embereivel, ha a líbiai vezető távozik - jelentette ki egyik vezetőjük az Afrikai Unió (AU) Malabóban tartott csúcsértekezletének helyszínén pénteken.

A Sapientia rektora elégedetlen a romániai akkreditáció késlekedése miatt

A rektor a Krónika című erdélyi napilapnak elmondta, hogy mélységesen csalódott a politikusokban, ugyanis egy részük szerinte fékezi, másik részük pedig nem segíti a felsőoktatási intézmény akkreditációs folyamatát, amely már így is hosszúra nyúlt.

Minden idők legnagyobb banki mentőcsomagja Oroszországban

A pénzügyileg megroggyant Bank of Moscow 14,2 milliárd dollárnak megfelelő pénzügyi támogatást kap az orosz betétbiztosítási ügynökségtől (DIA), illetve a bankban résztulajdonos állami VTB banktól.

Felfüggesztették állásából a bosznia-hercegovinai főügyészt

Fegyvercsempészet gyanúja miatt felfüggesztette állásából Milorad Barasin bosznia-hercegovinai főügyészt az ország Főügyészségének és Ügyészi Tanácsának elsőfokú fegyelmi bizottsága.

Egyiptom cáfolja, hogy onnan indult volna ki a hasmenésjárvány

Az egyiptomi mezőgazdasági minisztérium pénteken cáfolta, hogy az észak-afrikai országból származó görögszénacsíra lett volna a felelős az Európában dúló hasmenésjárványért, amely eddig ötven ember halálát okozta.

EU-elnökség - Komorowski: "erős Lengyelországot erős Európában"

Az Európai Unió Tanácsának soros elnökeként Lengyelország az európai közösséget szeretné erősíteni a következő hat hónapban - szögezte le Bronislaw Komorowski lengyel elnök pénteken Varsóban.

Szombaton tárgyal Görögországról az Eurogroup

Szombat este tanácskoznak az euróövezet pénzügyminiszterei Görögországról a személyes találkozó helyett egy videokonferencián - közölte pénteken az euróövezeti gazdasági és pénzügyminiszterek csoportja (Eurogroup) elnökének szóvivője. A személyes találkozót eredetileg vasárnapra tervezték.

Bukarest felülbírálta egy székelyföldi település címeréről szóló döntését

Az Új Magyar Szó és a Krónika című romániai magyar napilapok pénteki tudósítása szerint a 2010-ben elfogadott kormányhatározatba foglalt heraldikai magyarázatban szerepelt az a mondat, hogy a címeren látható ezüsthatárkő Székelyföld és Barcaság (Brassó vidékének hagyományos neve) határát jelképezi.

ENSZ-jelentés: nőket erőszakoltak meg katonák

Az ENSZ Emberi Jogi Tanácsa megerősítette pénteken, hogy legalább 121 nőt erőszakoltak meg a Kongói Demokratikus Köztársaság keleti részén a hadsereg katonái június első felében.

Kereskedési csúcs a magyar áramtőzsdén

Kereskedési csúcs született a magyar áramtőzsdén pénteken: a júniusi napi átlagos 10.500 megawattórával szemben a július elsejei szállítási napra 15.494,5 megawattórára kötöttek üzletet - közölte Iványi Krisztina, a Mavir és az áramtőzsde, a HUPX kommunikációs vezetője pénteken az MTI-vel.