rss      tw      fb
Keres

Moszkva újfajta kapcsolatokat ajánl a NATO-nak

Oroszország felajánlotta, hogy a NATO-tagállamokkal együtt kölcsönösen lemond az elrettentésről, és a közös biztonsági problémák megoldása felé szeretne fordulni - mondta Szergej Lavrov az Oroszország-NATO tanács nagyköveti szintű ülésén hétfőn Szocsiban.

Folytatódott a Julija Timosenko elleni kijevi per

Egy kijevi bíróságon hétfőn ugyan folytatódott a hatalommal való visszaéléssel vádolt volt ukrán kormányfő, Julija Timosenko pere, de a kezdést követően nem sokkal a tárgyalást szerdára, július 6-ra elnapolták.

Súlyos közlekedési baleset Kínában, többtucatnyi halott

Huszonhárom halottja és 29 sérültje van egy közép-kínai közlekedési balesetnek, amelynek során egy távolsági autóbusz és egy teherautó ütközött össze hétfőn hajnalban - jelentette a helyi rendőrség.

Tőzsde - Erősödés Ázsiában, 10 ezer pont felett a Nikkei

Erősödtek hétfőn a meghatározó ázsiai tőzsdék. A legnagyobb piacon, Tokióban a 225 válogatott részvény Nikkei indexe két hónapja először 10 ezer pont fölé emelkedett.

Közel másfélezer észak-koreai szökött el hazájából az idén

Tizennégy százalékkal nőt az Észak-Koreából egy jobb élet reményében Dél-Koreába szökők száma tavalyhoz képest, a legfrissebb statisztikák szerint az év első felében több mint 1400-an vándoroltak ki az világtól elzárkózó kommunista országból - közölték dél-koreai illetékesek hétfőn.

A hajléktalanok korán meghalnak egy dániai kutatás szerint

A fedél nélkül élők számát szinte sehol nem lehet pontosan felmérni, de a statisztikák szerint világszerte mind többen vannak. A hazai becslések szerint Budapesten minden kétszázadik ember hajléktalan, és az amerikai statisztikák ezzel egybeesnek: az Egyesült Államok állampolgárai közül ugyancsak minden kétszázadik fedél nélkül él, ami ott hozzávetőleg másfél millió embert jelent.

Lelőtte több társát egy dél-koreai katona

Lelőtte három társát hétfőn egy dél-koreai tengerészgyalogos tizedes az ország egyik szigetén, további kettőt pedig megsebesített - jelentette a helyi média katonai forrásokra hivatkozva.

Thaiföldi választások - A hadsereg elfogadja az eredményt, a volt kormányfő nem tér vissza

A thaiföldi hadsereg elfogadja a hét végi parlamenti választások eredményét, és nem akadályozza meg az ellenzéki pártot abban, hogy kormányt alakítson - közölte hétfőn a délkelet-ázsiai ország távozó kormányának védelmi minisztere. Közben Thakszin Sinavatra, a száműzetésben élő volt kormányfő közölte, nem akar újra miniszterelnök lenni, nyugdíjba vonul.

Tőzsde - Emelkedéssel kezdhet Nyugat-Európa

A térség követheti New Yorkot és Ázsiát, ahol pénteken, illetve hétfőn erősödtek a mutatók. A hangulatot javíthatja az euróövezeti pénzügyminiszterek szombati döntése, miszerint Görögország megkaphatja a 110 milliárd eurós hitel aktuális, 12 milliárdos részletét, amelynek révén elkerülhető az azonnali államcsőd.

Törökország uniós csatlakozását sürgette a német külügyminiszter

Guido Westerwelle a Die Welt című lapnak adott, és az újság hétfői számában megjelent interjújában annak a nézetének adott hangot, hogy a jelenlegi helyzet mindkét félnek árt. A külügyminiszter arra utalt, hogy immár több mint egy éve megszakadtak a csatlakozási tárgyalások Ankara és Brüsszel között, és az unió részéről csakis homályos nyilatkozatok hangzottak el.

Fukusima megváltoztatta Németországot

110 nappal a fukusimai atomszerencsétlenség után -  a német parlament a kormány javaslatára történelmi döntést hozott, megpecsételve az atomerőművek sorsát.

Németország hajlandó harckocsikat eladni Szaúd-Arábiának

Német lapértesülés szerint a Merkel-kormány engedélyezte Leopard típusú harckocsik eladását Szaúd-Arábiának, noha eddig évtizedeken keresztül elutasította, hogy nehézfegyvert adjanak el a sivatagi királyságnak.

Az ellenzék győzött a thaiföldi parlamenti választáson

A szavazatok 100 százalékának összesítése után a választási bizottság közölte, hogy a Pheu Thai az 500 mandátumból 265-öt szerzett meg, az Abhiszit Veddzsadzsiva leköszönő miniszterelnök vezette Demokrata Párt pedig 159 képviselőt küldhet a parlamentbe. A választási részvétel közel 75 százalékos volt.

Fegyveresek felrobbantottak egy gázvezetéket Egyiptomban

Ismeretlen fegyveresek felrobbantották hétfő hajnalban az Egyiptomból Izraelbe és Jordániába földgázt szállító vezetéket. A robbantás miatt le kellett zárni a gázvezetéket - közölték egyiptomi biztonsági források.

Líbia lesz az egyik fő téma az orosz-NATO találkozón

A NATO-Oroszország Tanács  nagyköveti szintű ülése alkalmából Dmitrij Medvegyev orosz államfő találkozik Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkárral a Fekete-tenger partján lévő üdülővárosban.

Méltányossági nyugdíjat kérnek a chilei bányászok

Méltányossági nyugdíjat kért a chilei kormánytól tizennégy vájár, akiket tizenkilenc társukkal együtt egy bányaomlás után 70 nap elteltével mentettek ki a föld alól tavaly.

Líbia - Törökország elismerte az Átmeneti Nemzeti Tanácsot

Törökország is elismerte hivatalosan a líbiai felkelők politikai szervét, az Átmeneti Nemzeti Tanácsot (ÁNT), amelynek 200 millió dolláros támogatást ajánlott fel.

Gázai segélyflottilla - a palesztinok bírálják Athént, követelik a blokád feloldását

A Gázai övezetet ellenőrzése alatt tartó Hamász palesztin iszlamista mozgalom azzal vádolta meg vasárnap Görögországot, hogy meghajlik Izrael és szövetségeseinek nyomása alatt, és felszólította, hogy ne akadályozza az övezetbe segélyt szállító flottilla jövő hétre tervezett indulását.

Több száz hordónyi olaj folyt a Yellowstone folyóba

Több száz hordónyi nyersolaj ömlött Montana államban Yellowstone folyóba, mert a hét végén megrepedt az ExxonMobil egyik kőolajvezetéke.