rss      tw      fb
Keres

Csökkent a szeptemberi svájci KOF konjunktúramutató

A svájci gazdaság növekedési ütemének a további lassulását jelzi az ország vezető gazdaságkutató intézetének pénteken megjelent felmérése.

Csatlakozni akar a Bayerngas Nabuccóhoz

A közlemény szerint a jelenlegi hat részvényessel azonnal megkezdődnek a tárgyalások annak érdekében, hogy meghatározzák a részvények jövőbeli elosztását.

Keleti partnerségi csúcs - Merkel fehérorosz ellenzékiekkel találkozott Varsóban

Angela Merkel német kancellár a varsói keleti partnerségi csúcstalálkozó keretében találkozott a fehérorosz ellenzék képviselőivel, és kijelentette, hogy keményen síkra fog szállni a Fehéroroszországban bebörtönzött ellenzékiek szabadon bocsátása érdekében.

A németek fele visszacserélné a márkát

Az európai adósságválság miatt a németek egyre szkeptikusabbak az euró megítélését illetően, a megkérdezettek fele mondta azt, hogy szívesen visszacserélné az eurót márkára, 48 százalékuk viszont a közös európai pénz mellett tette le voksát.

Putyint a választási győzelem esélyének növeléséért jelölték elnöknek Medvegyev szerint

Dmitrij Medvegyev szerint ő maga azért nem indult egy második elnöki mandátumért, és azért Vlagyimir Putyint jelölték államfőnek, mert a stratégiai és taktikai kérdések túlnyomó többségében egyetértenek, de Putyin az ország legtekintélyesebb politikusa, népszerűsége valamivel nagyobb az övénél, és a döntésnél kizárólag a választási győzelem esélyének növelését tartották szem előtt.

Menesztik a szlovák hadsereg vezérkari főnökét

Személycserék a szlovák hadsereg főparancsnokságán: távozik tisztségéből Lubomír Bulík, vezérkari főnök, s változások lesznek néhány további poszton is - jelentette be Lubomír Galko szlovák védelmi miniszter pénteki pozsonyi sajtótájékoztatóján.

Mianmar felfüggeszti a vitatott duzzasztógát megépítését

A mianmari kormány úgy döntött, hogy felfüggeszti egy kínai támogatású, 3,6 milliárd dolláros folyami duzzasztógát megépítését - közölték pénteken helyi tisztségviselők.

Malina Hedvig-ügy - Óvatos bocsánatkérés

Óvatos és határozatlan az a nyilatkozat, amellyel a kormány bocsánatot kér Malina Hedvigtől, a 2006- augusztusában Nyitrán megvert magyar diáklánytól - értesült az Új Szó című pozsonyi magyar napilap pénteken.

Szíria - Többen meghaltak házkutatások közben Homsz tartományban

Hét ember, köztük két gyerek meghalt a szíriai Homsz tartományban a biztonsági erők által végrehajtott házkutatások közben pénteken - közölte az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH).

Japán növeli devizaintervenciós alapját

Az erős jen elleni harcban Japán növeli devizaintervenciós alapját: 15 ezer milliárd jennel (14,4 milliárd euró) 165 ezer milliárd jenre emeli azért, hogy nagyobb mozgástere legyen az esetleges spekulációk ellen - közölte Azumi Dzsun pénzügyminiszter pénteken.

Belgrád elutasítja Zágráb álláspontját a háborús bűncselekmények ügyében

Az európai gyakorlattal ellentétesnek minősítette Belgrád a horvát kormány által csütörtökön beterjesztett törvényjavaslatát, amely szerint Zágráb nem ismeri el azokat a szerbiai nyomozati iratokat, amelyek alapján a 90-es években háborús bűncselekményekkel gyanúsítottak, illetve vádoltak meg horvát állampolgárokat.

Több mint százan haltak meg a Mekong áradása miatt

Száznál több ember vesztette életét az elmúlt napokban Kambodzsában és Vietnám déli részén a Mekong folyó tíz éve nem látott mértékű áradása miatt - közölték pénteken a hatóságok.

Keleti partnerségi csúcs - Tusk modernizációs javaslatcsomagja Fehéroroszország számára

Donald Tusk lengyel miniszterelnök a varsói keleti partnerségi csúcstalálkozó keretében egy modernizációs csomagot ajánlott fel Fehéroroszország számára, amennyiben az a demokrácia útjára lép. A csomag elfogadásának feltételek között nem szerepel Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök távozása.

Tőzsde - Negatív tartományban Nyugat-Európa

Estek péntek délelőtt a legfontosabb nyugat-európai részvénypiacok, miután a befektetői hangulatot továbbra is az euróövezeti adósságválság, illetve a világgazdaság növekedési ütemének lassulása miatt félelmek határozzák meg.