rss      tw      fb
Keres

Nápolyi bíróság: Berlusconi hamis tanúzásra bírt rá egy üzletembert

Hamis tanúzásra bírt rá egy üzletembert Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök egy fiatal prostituáltak ügyében folyó nyomozás során - a nápolyi bíróság erre a következtetésre jutott az ANSA olasz hírügynökség keddi jelentése szerint.

Timosenko-per - A bíró elutasította az újabb vizsgálatot

Rogyion Kirejev bíró kedden elutasította a védelem kérését, hogy a bíróság vizsgálja meg a védők szerint Julija Timosenko ártatlanságát bizonyító újabb dokumentumokat.

Erősödött az amerikai fogyasztói bizalom

Erősödött, de a vártnál szerényebben emelkedett az amerikai Conference Board gazdaságkutató intézet fogyasztói bizalmi mutatója szeptemberben, miután augusztusban 2009 áprilisa óta legalacsonyabb szinten volt.

Békefenntartók és szerb tiltakozók összecsapása Észak-Koszovóban, sebesültek

Megsebesült a NATO-vezetésű koszovói békefenntartó erő (KFOR) négy katonája kedden, miután szerb tüntetők házilagos készítésű robbanószerkezeteket dobtak rájuk a Szerbia és Koszovó határán fekvő egyik átkelőnél. A békefenntartók és a tiltakozók összecsapásában hat szerb is megsebesült.

Pánik a francia jobboldalon a szenátusi választások elvesztése után

Valóságos pánik alakult ki az eddig magabiztos francia kormánypárt soraiban a vasárnap elvesztett szenátusi választási vereség után: a jobboldali képviselők nem titkolják, hogy kétségeik merültek fel afelől, hogy a kormánypárt Nicolas Sarkozy államfő vezetésével képes lesz megnyerni a jövő évi elnök- és parlamenti választásokat.

Anton Sziluanov a megbízott orosz pénzügyminiszter

Anton Sziluanov, a tárca eddigi miniszterhelyettese lett a megbízott pénzügyminiszter Alekszej Kudrin hétfői leváltása után - jelentette be a keddi kormányülésen Vlagyimir Putyin miniszterelnök.

Rösler mindenkit bent tartana az euróövezetben

Az euróövezeti mentőcsomagok ideiglenes motorjának számító Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (EFSF) és az állandó Európai Stabilitási Mechanizmus (ESM) reformja szükséges az európai gazdaságok újjáépítéséhez, de a bajba jutott államoknak is minden tőlük telhetőt meg kell tenniük, hogy bent maradjanak az euróövezetben - mondta Philipp Rösler, Németország gazdasági minisztere kedden.

Tőzsde - Erősödéssel nyitott New York

A nyugat-európai parketteken tapasztalt markáns erősödést követve emelkedéssel nyitottak kedden az irányadó Wall Street-i tőzsdeindexek.

Nem jut elegendő pénz a veszettség leküzdésére Ukrajnában

Ukrajnában a jelenleginél mintegy négyszer nagyobb összegre, mintegy 100 millió hrivnyára (körülbelül 2,5 milliárd forintra) lenne szükség a veszettség teljes felszámolásához - közölte kedden Volodimir Gorzsejev, az Ukrán Állami Állat- és Növényegészségügyi Szolgálat első elnökhelyettese.

Nőttek az amerikai lakásárak júliusban

Nőttek az amerikai lakásárak júliusban havi szinten, sorban már negyedik hónapja - derült ki a kedden ismertetett S&P/Case-Shiller lakásárindexből.

Sok gyereket ölt meg egy pokolgép Afganisztánban

Aknára futott kedden egy autóbusz Afganisztán keleti részében. A robbanás 16 embert ölt meg, köztük 11 gyereket - közölték a hatóságok.

Az EP jóváhagyta az EU-ba irányuló közvetlen palesztin export lehetőségét

Az Európai Parlament (EP) kedden Strasbourgban jóváhagyta az unió és a Palesztin Hatóság közötti megállapodást, amelynek alapján a jövő évtől a Jordán folyótól nyugatra eső (ciszjordániai), valamint a gáza-övezeti palesztin területekről közvetlenül - tehát Izrael közbeiktatása nélkül - lehet mezőgazdasági és halászati termékeket exportálni.

Szíria visszafogja olajtermelését az EU olajembargója miatt

Szíria olajtermelésének jelentős visszafogására kényszerül, mivel komoly nehézségekbe ütközik nyersolajának értékesítése a világpiacon az Európai Unió hónap eleje óta érvényes olajembargója miatt.

Nem számít újabb orosz-ukrán gázvitára a Gazprom

Nem számít az orosz-ukrán gázvita kiújulására a Gazprom - mondta kedden a Reuters hírügynökségnek az orosz energetikai társaság exportvállalatának vezetője.

Kiválóan jövedelmezhet az élelmiszerhamisítók elleni harc Kínában

Jelentős összegeket kereshetnek a jövőben az élelmiszerekkel való visszaélést bejelentők Sanghajban, a város a felderített esetek számának csökkenését reméli a jutalmazási rendszer átalakításától.

Őrizetbe vették a szexrabszolgákról tudósító kínai újságírót

Államtitkok felfedése miatt őrizetbe vették Csi Hszü-kuangot (Ji Xuguang), a Southern Metropolis Daily című kínai újság munkatársát - írta a The New York Times című amerikai napilap internetes kiadása.