rss      tw      fb
Keres

Kína felé tart a Nesat tájfun, óvintézkedések Hongkongban

A Fülöp-szigetek felől jövet Kína felé tartott csütörtökön a Nesat tájfun; Hongkongban a természeti katasztrófára készülvén számos óvintézkedést hoztak, bezárták a legtöbb intézményt.

A "szociális áfaemelésről" vitáztak a francia szocialisták

A szociális áfaemelés ötlete körül alakult ki a legélesebb vita a baloldali elnökjelöltségre pályázó hat francia baloldali politikus szerda esti tévévitájában.

Ismét beszámíthatóvá tehető a merénylő, aki fejbe lőtte Gabrielle Giffordsot

Nyolc hónapi kezeléssel ismét beszámíthatóvá tehető az a támadó, aki idén januárban fejbe lőtte Gabrielle Giffords képviselőt és megölt hat másik embert - jelentette ki szerdán a tucsoni szövetségi bíróságon a támadó kezelésével megbízott elmeorvos.

A választások bojkottjával fenyegetőznek az egyiptomi pártok

Választási bojkottal fenyegetőzik a legnagyobb egyiptomi iszlám szervezet, a Muzulmán Testvériség, illetve további 59 párt és politikai mozgalom, amennyiben az országot átmenetileg irányító katonai tanács három napon belül nem módosítja a választási törvényt.

A szaúdi uralkodó hatályon kívül helyezte az autóvezető nő elleni ítéletet

Hatályon kívül helyezte a szaúdi uralkodó az ítéletet egy gépkocsivezetésen rajtakapott nőn, akit e vétek miatt tíz korbácsütéssel sújtott a dzsiddai bíróság - közölték szerdán névtelenül nyilatkozó szaúdi kormányilletékesek.

Észak-Koszovó - A szerbek a keddi incidens kivizsgálását követelik

A keddi észak-koszovói fegyveres incidens körülményeinek kivizsgálását követelték az észak-koszovói szerb települések vezetői a nemzetközi szervezetek képviselőivel lezajlott szerda délutáni találkozón Zvecan városában.

Blic: A KFOR rátette a kezét a fegyveres incidens helyszínén talált tárgyi bizonyítékokra

A koszovói nemzetközi békefenntartó erő (KFOR) katonái a Jarinje észak-koszovói átkelőnél tartózkodó koszovói rendőröktől megszerezték a kedd délutáni fegyveres incidensről összegyűjtött bizonyító anyagot. A Blic című belgrádi lap internetes változatának szerda késő délutáni beszámolója szerint a lap pristinai nemzetközi "forrása" arról tájékoztatta az újságot, hogy a KFOR katonái "nyomást gyakoroltak a helyszínen tartózkodó rendőrökre, hogy adják át az összegyűjtött (bizonyító) anyagot".

Timosenko-per – A védelem nem létező dátummal keltezett bizonyítékok mellőzését kéri

A hivatali hatalommal való visszaéléssel gyanúsított Julija Timosenko volt ukrán miniszterelnök egyik védője szerdán kérte a bíróságot, ne vegyen figyelembe egy sor, a főügyészség által bizonyítékként benyújtott dokumentumot, közöttük egy nem létező napon –április 31-én - keltezett jegyzőkönyvet.

Jemeni törzsi harcosok lelőtték a hadsereg repülőgépét

Jemeni törzsi fegyveresek szerdán lelőtték a hadsereg egyik őket bombázó repülőgépét a fővárostól, Szanaatól északra - közölte a jemeni hadsereg egyik képviselője.

Konferencia a Vasfüggönyről Bécsben

A háromnapos rendezvény a Berlini Fal építésének ötvenedik évfordulója alkalmából jött létre. "Az évforduló jó alkalom arra, hogy megemlékezzünk a határrezsim áldozatairól, kutassuk létrejöttének történelmi gyökereit és elemezzük következményeit" - mondta Arnold Suppan, az Osztrák Tudományos Akadémia alelnöke a megnyitón. "Ma, az Európai Unión belül szabadon átjárható határok korában nem is jut eszünkbe, hogy milyen is volt a határátkelés 30 évvel ezelőtt" - tette hozzá.

Shortolási tilalom: olasz, francia, spanyol hosszabbítás

Az ESMA közlése szerint Olaszországban és Franciaországban november 11-éig marad életben a tilalom, Spanyolországban mindaddig, amíg nem normalizálódik a piaci helyzet. Augusztusban Belgium is csatlakozott a tilalomhoz, de ott nincs lejárati dátum, az intézkedés érvényben marad.

Tőzsde - New York: 1 százalék fölötti mínusz zárás előtt két órával

Három nap emelkedése után szerdán 1 százalékot meghaladó csökkenésben voltak a vezető New York-i tőzsdemutatók zárás előtt mintegy két órával. A befektetők várakozó állásponton vannak, vajon a nemzetközi hitelezők csütörtökön Athénban újrainduló tárgyalásai végül elvezetnek-e a következő hitelrészlet kiutalásához.

Népszavazást írnak ki a Stuttgart 21 projektről

A baden-württembergi tartományi parlament szerdán a várakozásoknak megfelelően elutasította a Zöld-szociáldemokrata (SPD) koalíciós kormány azon szándékát, hogy felmondják a Stuttgart 21 néven emlegetett főpályaudvar környéki megaberuházást. Ugyanakkor a képviselők több mint harmada támogatta, hogy népszavazást írjanak ki a projektről.

A baden-württembergi parlament támogatja a Stuttgart 21 projektet

A baden-württembergi tartományi parlament a várakozásoknak megfelelően elutasította a Zöld-szociáldemokrata (SPD) koalíciós kormány azon szándékát, hogy felmondják a Stuttgart 21 néven emlegetett főpályaudvar környéki megaberuházást.

Az ügyész 171 évnyi börtönt kért a szervkereskedő "török Frankensteinre"

Százhetvenegy év börtönbüntetés kiszabását kérte az illetékes ügyész egy török orvosra, mert a koszovói sajtóban "török Frankensteinként" emlegetett Yusuf Ercin Sönmez gyaníthatóan illegális szervkereskedelemben vett részt Koszovóban - jelentette az Anadolu Ajansi török hírügynökség.

Nagy francóista tömegsírt fedeztek föl Spanyolországban

A sírra Andalúziában, Jerez de la Frontera városnál bukkantak rá az Emlékezet Fóruma nevű egyesület kutatói, akik fémdetektorokkal keresték a kivégzésekhez használt lövedékeket. A maradványok csekély, 30-40 centiméteres mélységben vannak. Ha bebizonyosodnak a becslések, akkor ez a második legnagyobb tömegsír a polgárháború és a Franco-diktatúra korából. A 2840 ember holttestének eltüntetésére használt legnagyobb sír szintén a déli országrészben, Málaga tartomány San Rafael nevű településén van.

Florida felboríthatja az amerikai előválasztások menetrendjét

Florida 2012. január 31-ére kívánja kitűzni az elnöki előválasztás napját, amivel felborítja a bevált hagyományokra épülő republikánus jelölési folyamatot - jelentette szerdán a CNN. Dean Cannon, a floridai képviselőház elnöke bejelentette, hogy az illetékes törvényhozási bizottság minden valószínűség szerint január utolsó napjára tűzi ki az előválasztás napját. Ez arra fogja sarkallni a tradicionálisan "korai előválasztó államokat" - Iowát, New Hampshire-t, Dél-Karolinát és Nevadát - hogy Floridát visszaelőzve január közepére hozzák előre jelölő fórumaikat.