rss      tw      fb
Keres

Több mint 2400 orvos adja be felmondását Szlovákiában

Legalább 2411 szlovákiai orvos kezdeményezi csütörtökön munkaszerződésének felmondását, tiltakozásul a kórházak részvénytársaságokká való tervezett átalakítása és az alacsony bérek miatt - jelentette be Marian Kollár, az Orvosi Szakszervezeti Szövetség (LOZ) elnöke csütörtöki pozsonyi sajtóértekezletén.

Bezárja kolozsvári gyárát és további leépítést tervez a Nokia

Bezárja kolozsvári gyárát a Nokia, egyszersmind felülvizsgálja több külföldi érdekeltségének - köztük a magyarországi gyárnak - hosszútávú szerepét is a cégcsoport átszervezése jegyében.

Példátlan mértékben terjed Pakisztánban a dengue-láz

Soha nem tapasztalt mértékű dengue-láz fertőzés pusztít Pakisztánban, a közel 12 ezer embert érintő betegségnek kevesebb mint egy hónap alatt 126-an estek áldozatul - közölték csütörtökön az illetékes helyi hatóságok.

Visszaszállítják Belgiumból a bosnyák menedékkérőket

Visszaszállítják Belgiumból mindazokat a bosznia-hercegovinai állampolgárokat, akiknek a politikai menedékjog iránti kérelmét a belga hatóságok elutasították - állapodott meg a boszniai illetékesekkel Freddy Roosemont, a belga idegenrendészeti hatóság főigazgatója brüsszeli médiaközlések szerint.

Orosz vélemények a Gazpromot érintő uniós vizsgálatokról

Az Európai Bizottság által a Gazprommal kapcsolatban álló európai konszerneknél kedd estétől végzett ellenőrzések a Kommerszant című lap szerint egyrészt a Bizottság azon szándékát szolgálják, hogy saját felügyelete alatt konszolidálja a gázszállításokról folyó tárgyalásokat, de a Gazprom, mint Európa legnagyobb gázszállítója ellen is irányul.

Tűz ütött ki a világ egyik legnagyobb olajfinomítójában Szingapúrban

Zingapúr, 2011. szeptember 29., csütörtök - Lezárták a Shell energetikai és petrolkémiai vállalat Szingapúrban lévő olajfinomítójának - a világ egyik legnagyobb finomítójának - több egységét, miután szerdán tűz ütött ki a helyszínen - közölte csütörtökön a brit-holland cég.

Keleti partnerségi csúcs - Sok európai vezető jelen lesz, de néhányan hiányozni fognak

Több mint 30 európai vezető jelezte részvételét a csütörtökön Varsóban kezdődő kétnapos keleti partnerségi csúcstalálkozóra, de hiányozni fog mások között Nicolas Sarkozy francia elnök és David Cameron brit miniszterelnök is - jelenti a csütörtöki lengyel sajtó.

Szerbiai népszámlálás - Magyarságuk vállalására buzdítják a vajdaságiakat

Szerbiában és a Vajdaságban is javában zajlanak az október 1-je és 15-e közötti népszámlálás előkészületei, s a tartományban, az egyes településeken a magyarság körében tájékoztató előadásokat, összejöveteleket tartanak, amelyeken nemzetiségi hovatartozásuk megvallására buzdítják a magyarokat.

Londoni elemzők: jövőre euróövezeti és amerikai recesszió

Az euróövezeti és jelentős eséllyel az amerikai gazdaság is újabb recessziós időszakot él át jövőre - jósolták csütörtöki előrejelzésükben londoni pénzügyi elemzők.

Szlovákiai pártpreferenciák: a Híd és az MKP is bejutna a parlamentbe

A legfrissebb közvélemény-kutatás szerint a Híd és a Magyar Koalíció Pártja (MKP) is bejutna a pozsonyi parlamentbe, amennyiben szeptember első felében parlamenti választást tartottak volna Szlovákiában.

Jó eredményt hoztak egy HIV-vakcina első próbái

Az új vakcina segítségével a herpeszhez hasonló "kisebb krónikus fertőzéssé" csökkenthető a HIV - idézte a védőoltást kifejlesztő kutatók állítását a The Daily Telegraph című brit napilap online kiadása.

Az újraegyesítés óta most a legalacsonyabb a munkanélküliség Németországban

A vártnál jobban csökkent a munkanélküliség Németországban, s ezzel a legalacsonyabb szinten van a két évtizeddel ezelőtt megvalósult újraegyesítése óta - derül ki a német munkaügyi hivatal csütörtökön ismertetett adataiból.

Tízmillió jenes névtelen adomány a cunami áldozatainak

Tízmillió jent (28 millió forint) hagyott egy névtelenségbe burkolózó adakozó a szakadói városháza mosdójában. A pénzhez mellékelt levélben közölte, hogy az összeget a márciusi természeti katasztrófa áldozatainak szánta.

Ankara bírálja Izraelt, s kiáll a palesztin ENSZ-tagság mellett

Törökország csütörtökön határozottan elítélte az izraeli kormányt, amiért engedélyezett egy újabb kelet-jeruzsálemi lakásépítési tervet, s leszögezte, hogy ez az "elfogadhatatlan" döntés igazolja a palesztinok ENSZ-felvételi kérelmét.

Magyarországon az uniós átlagnál jobban nőtt az új haszonjárművek regisztrációja

A nyári hónapokban megugrott a haszongépjárművek forgalma az Európai Unióban, Magyarországon az uniós átlagot jóval meghaladó mértékben nőtt az új járművek regisztrációja - derül ki az európai járműgyártók szövetségének(ACEA) csütörtökön publikált adataiból.

NATO-katonák haltak meg Afganisztánban

Öt NATO-katona veszítette életét szerdán Afganisztánban iszlamista felkelők támadásai következtében - adta hírül közleményében a katonai szervezet vezette afganisztáni nemzetközi biztonsági erő (ISAF).

Galaxishalamazok igazolják Einstein elméletét

Kozmikus méretben igazolták dán asztrofizikusok Einstein relativitáselméletét, amely szerint egy objektum gravitációs tere meggörbíti körülötte a teret és az időt.

Vajdasági konfliktusok: az együttélésre való nevelést a családokban és az iskolákban kell kezdeni

Az utóbbi hetekben elszaporodott temerini etnikai alapú incidensek miatt Újvidéken a tartományi képviselőház két tanácsa tartott együttes ülést, Temerinben pedig az önkormányzat, a rendőrség és a vajdasági ombudsman képviselői tárgyaltak szerdán - olvasható a Magyar Szó napilap csütörtöki számában.

Mégsem viszik tőzsdére a spanyol állami szerencsejáték társaságot

A kedvezőtlen piaci helyzet miatt egyelőre mégsem viszi tőzsdére a spanyol kormány a szerencsejáték-szervező állami cég 30 százalékát. A szerdán késő este váratlanul lefújt ügylet a legnagyobb szabású spanyolországi tőzsdei kibocsátás lett volna és 7 milliárd euró körüli bevételt hozhatott volna a súlyosan eladósodott államnak.

Indonéziában lezuhant egy kisgép, halálos áldozatok

Tizennyolc emberrel a fedélzetén csütörtökön lezuhant egy kisgép Indonézia nyugati részében - közölték helyi tisztségviselők.

Tőzsde - Vegyes mozgás Ázsiában

Vegyesen mozogtak csütörtökön a meghatározó ázsiai tőzsdék mutatói.