rss      tw      fb
Keres

Immár 11 euróövezeti tagállam ratifikálta az EFSF jogköreinek bővítését

Immár 11 euróövezeti állam ratifikálta az európai mentőcsomagok motorjának számító Európai Pénzügyi Stabilitási Eszköz (EFSF) jogköreinek bővítését, amelyről július 21-én állapodtak meg az euróövezeti tagállamok vezetői.

Az Egyesült Államok második negyedévi GDP-je 1,3 százalékkal nőtt

Az Egyesült Államok bruttó hazai terméke (GDP) 1,3 százalékkal nőtt a második negyedévben éves összevetésben - közölte végleges adatként csütörtökön az amerikai kereskedelmi minisztérium.

Rekordszinten a 10 éves olasz állampapír hozama

A 10 éves olasz államkötvények hozama rekordszintre emelkedett a csütörtökön tartott árverésen, ami az első hosszú lejáratú állampapír-kibocsátás volt azóta, hogy szeptember 20-án a Standard and Poor's rontott az ország szuverén adósságbesorolásán.

Pakisztán szabadon engedte Oszama bin Laden testőrét

Pakisztán szabadon engedte Amin al-Hakot, Oszama bin Ladennek, az al-Kaida nemzetközi terrorszervezet néhai vezetőjének testőrét - írta a CBS amerikai tévécsatorna a honlapján csütörtökön.

Régi-új rakéta mondott csütörtököt Pleszeckben

Pleszeckben, az orosz űrrepülőtéren egy indítási kísérlet során egyes források szerint visszazuhant, mások szerint a kilövőálláson felrobbant egy rakéta, amely az első hírek szerint egy "legújabb típusú" komplexum része, viszont más források szerint - mint a Moszkovszkij Komszomolec című orosz bulvárlap írja - egy egészen régi, nevezetesen még a szovjet időkben kifejlesztett rakétáról van szó.

Uniós terrorellenes koordinátor: biztonságosabb a világ, mint tíz éve

Az Európai Unió terrorellenes koordinátora, Gilles de Kerchove szerint az elmúlt tíz évben tett erőfeszítések nyomán biztonságosabb lett a világ, mint amilyen tíz éve volt, de a terrorizmus továbbra is komoly fenyegetést jelent.

Bajban Európa nagy idegenforgalmi cégei

A kereslet pangása miatt egyre több nagy európai idegenforgalmi vállalat számol be nehézségekről, legutóbb a német TUI jelezte, hogy átszervezésének jegyében többszáz fős leépítést hajt végre, a brit Thomas Cook pedig azt jelentette be csütörtökön, hogy az idén nem fog osztalékot fizetni.

Nem módosította az alapkamatot a román központi bank

Az elemzői várakozásoknak megfelelően nem módosította csütörtökön a Román Nemzeti Bank (BNR) az alapkamatot, amely továbbra is 6,25 százalék maradt.

Észak-Koszovó - A KFOR cáfolja, hogy a szükségesnél nagyobb katonai erőt alkalmazott

A koszovói nemzetközi békefenntartó erők (KFOR) pristinai parancsnoksága csütörtök délelőtti közleményében hangsúlyozza, hogy a két nappal ezelőtti észak-koszovói incidens során nem lépett fel a szükségesnél nagyobb erővel a fegyvertelen polgári személyekkel szemben.

Bahrein - Halálra ítéltek egy tüntetőt rendőrgyilkosság miatt, orvosokat börtönbüntetésre ítéltek

Egy bahreini bíróság halálra ítélt csütörtökön egy férfit, mert az öböl menti királyságban az év elején zajlott tüntetések idején cinkostársával megölt egy rendőrt el-Manáma egyik síiták lakta negyedében. A per másik vádlottjára életfogytig tartó büntetést szabtak ki.

Elérte Kínát a Nesat tájfun

Elérte Délkelet-Kínát csütörtökön a korábban a Fülöp-szigetek térségében pusztító, Nesat névre keresztelt tájfun, amely elől közel százezer embert telepítettek ki a kínai hatóságok.

Emberi mulasztás okozta a sanghaji metróbalesetet?

Áramkimaradás miatt hibásodott meg a jelzőrendszer kedden a sanghaji metróban, azt követően pedig emberi mulasztás vezetett a balesethez - állítja a metrótársaság.

Több minisztériumot is elfoglaltak Görögországban közalkalmazottak

Több minisztériumot is elfoglaltak Görögországban közalkalmazottak, hogy az Európai Unió (EU), az Európai Központi Bank (EKB) és a Nemzetközi Valutaalap (IMF) szakértőinek érkezése előtt így tiltakozzanak a kormány megszorító intézkedései ellen.

A Yellowstone Nemzeti Parkot sem kíméli a klímaváltozás

2011. szeptember 29., csütörtök (MTI/Reuters) - A globális felmelegedés átalakíthatja a Yellowstone Nemzeti Park térségének éghajlatát, ezzel súlyos csapást mérve az erdőségek, vadvédelmi területek és nemzeti parkok alkotta régió egyedülálló ökoszisztémájára - figyelmeztet közös tanulmányában két természetvédelmi szervezet.