rss      tw      fb
Keres

Egy montenegrói manöken azt állítja, hogy Berlusconi jegyese

Egy manöken, a montenegrói szépségkirálynő-választás egykori jelöltje egy csütörtökön megjelent interjúban azt állította, hogy Silvio Berlusconi olasz kormányfő menyasszonya.

Horvátország nem ismeri el a délszláv háborúval kapcsolatos szerb iratokat

Horvátország nem ismeri el azokat a szerbiai nyomozati iratokat, amelyek alapján a 90-es években háborús bűncselekményekkel gyanúsítottak, illetve vádoltak meg horvát állampolgárokat - áll abban a törvényjavaslatban, amelyet a horvát kormány terjesztett be csütörtökön a zágrábi parlament elé.

Vegyesen zártak a nyugat-európai tőzsdék

Vegyesen zártak a nyugat-európai értéktőzsdék csütörtökön az előző napi egy százalék körüli gyengülés után.

Nagy-Britanniában a legsanyarúbb az élet

Nagy-Britanniában sanyarúbb az élet, mint Európa más jómódú országaiban - legalábbis az egyik legnagyobb brit fogyasztóvédelmi és piacelemző cég csütörtökön ismertetett éves felmérése szerint.

Merkel kettős diadala kérdőjelekkel

Kettős győzelmet aratott a német kancellár az euróövezeti támogatásokról csütörtökön tartott parlamenti szavazáson, Berlinben mégis rögtön azt találgatták, vajon mindez pirruszi győzelem-e.

DSK - Szembesítették Strauss-Kahnt francia vádlójával

Szembesítették Dominique Strauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezetőjét csütörtökön Párizsban Tristane Banon újságíró-regényíróval, aki nemi erőszak kísérlete miatt tett panaszt ellene.

Műalkotássá lesznek a Lampedusára menekültek hajói

Műalkotássá alakítják azokat a régi hajókat, amelyeken tízezernyi afrikai menekült érkezett az elmúlt hónapokban Lampedusa szigetére.

Timosenko-per - A volt kormányfő "lincselésnek" nevezte perét

"A lincselés klasszikus esetének" nevezte csütörtökön az ellene indított pert a hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolt Julija Timosenko volt ukrán kormányfő, ellenzéki vezető.

Líbia - Éhségsztrájkot kezdett a volt líbiai kormányfő Tunéziában

Éhségsztrájkot kezdett csütörtökön tunéziai börtönében Bagdadi Mahmúdi volt líbiai kormányfő, mert a felmentő bírósági ítélet ellenére továbbra is fogságban tartják - közölte az ügyvédje.

Meghosszabbították a short eladási ügyletek tilalmát az athéni tőzsdén

A görög tőkepiaci felügyelet további két hónappal meghosszabbította az athéni tőzsdén bejegyzett részvényekre short (határidős) eladási ügyletek kötését - mondta el a testülethez közel álló egyik forrás csütörtökön a Reuters hírügynökségnek.

HRW: a kanadai titkosszolgálat is érintett a líbiai fogolykínzásokban

Egy líbiai-kanadai állampolgár állítása szerint a kanadai titkosszolgálat (CSIS) részt vett az ő kihallgatásában abban az időszakban, amikor terrorizmus vádjával nyolc évig raboskodott Moammer el-Kadhafi kormányának líbiai börtönében - közölte a Human Rights Watch (HRW) emberi jogi szervezet. 

Tőzsde - Emelkedéssel nyitott New York

Erősödéssel kezdték a csütörtöki kereskedést a legfontosabb Wall Street-i tőzsdeindexek.

Az al-Kaida elhallgattatná az iráni elnököt összeesküvés-elméletei miatt

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózatnak elege lett Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök összeesküvés-elméleteiből, és felszólította a politikust, hogy hagyjon fel a 2001. szeptember 11-ei támadásokkal kapcsolatos "nevetséges nézeteinek" terjesztésével - írta csütörtökön a Daily Mail című brit napilap internetes kiadása.

A vártnál sokkal jobb munkanélküliségi adat Amerikából

Az Egyesült Államokban a várt 3 ezer helyett 37 ezerrel csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyt igénylők száma szeptember harmadik hetében az egy héttel korábbihoz képest. Az adat azonban nem jelez valódi javulást, a nagy eltérést csupán technikai tényezők okozták - kommentálta a washingtoni munkaügyi minisztérium csütörtökön megjelent statisztikáját a tárca egy tisztségviselője.

Dél-koreai képviselő: Kim Dzsong Il évente 100-200 ezer dollárt költ háziállataira

Kim Dzsong Il észak-koreai vezető az országa társadalmát sújtó súlyos élelmiszerhiány dacára évente 100-200 ezer dollárt költ saját háziállatainak etetésére és gondozására - állította csütörtökön egy dél-koreai parlamenti képviselő, aki a titkosszolgálatoktól kapott információkra hivatkozott.

Bába, jogvédő és gazdálkodókat védő szervezet a 2011-es alternatív Nobel-díjas

A napenergián alapuló technológia kidolgozásáért, a szülő nők és a diktatúrák áldozatai jogainak védelméért, valamint gazdálkodó közösségek támogatóinak ítélték oda a Helyes Életmód (Right Livelihood) díjat, melyet világszerte alternatív Nobel-díjként is emlegetnek.