rss      tw      fb
Keres

Várhatóan 49 milliárd forint folyik be termékdíjból jövőre

A tervek szerint összesen 49 milliárd forint folyik majd be környezetvédelmi termékdíjból jövőre, a termékdíj nagyságáról a kormány dönt - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium (VM) környezetügyért felelős államtitkára az MTI megkeresésére pénteken.

Kolozs megyében indul az RMDSZ népszámlálási karavánja

Kolozs megyében indul pénteken, szeptember 30-án a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) népszámlálási karavánja. Romániában október 20-án kezdődik a tízévente szokásos népszámlálás. A magyar szervezetek arra hívják fel a romániai magyarok figyelmét, hogy vállalják magyar nemzetiségüket.

A túlélésért küzdenek a kisebbségi nyelvű napilapok Európában EP-képviselők szerint

A túlélésért küzdenek a kisebbségi és regionális nyelvű napilapok az Európai Unióban - állapították meg az Európai Parlament kisebbségügyi frakcióközi munkacsoportjának e témával foglalkozó, legutóbbi találkozóján a csoportot elnöklő Gál Kinga (Fidesz) pénteki közleménye szerint.

MSZP: Pest megye irányítása "a kontár fideszes kormányzás leképeződése"

Az MSZP szerint Pest megye közgyűlésének elnöke, illetve az önkormányzat "kontár fideszes vezetése" ugyanolyan katasztrofális helyzetet teremt a megyében, mint amilyet Hoffmann Rózsa országosan előidéz az oktatáspolitikában - jelentette ki Török Zsolt, a párt szóvivője és Szűcs Gábor, a Societas Pest megyei elnöke pénteken a megyeháza budapesti épülete előtt tartott sajtótájékoztatón.

Közgazdász-vándorgyűlés - A hitelintézetek és a biztosítók a magyar állampapírok legfőbb vásárlói

"Hosszú távú, stabil, nagy befektetőkkel vesszük fel a kapcsolatot, nagy állami alapokat próbálunk rávenni vásárlásra". Szaúd-Arábiában, Oroszországban, Kínában és Norvégiában jártak már az ÁKK munkatársai, akik Kazahsztánba is készülnek - mondta el az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt. vezérigazgatója pénteken Pécsett, a Magyar Közgazdasági Társaság vándorgyűlésén.

Czomba Sándor: ne legyenek "fekete vonatok"

A területi egyenlőtlenségek megszüntetését, lehetőség szerint a lakóhelyen, vagy ahhoz közel lévő munkahelyek teremtését szorgalmazta Czomba Sándor foglalkoztatásért felelős államtitkár pénteken Miskolcon, egy állás- és képzési börze megnyitóján.

V4-csúcs Budapesten és Visegrádon - Schmitt Pál kétoldalú megbeszéléseket is folytat vendégeivel

Schmitt Pál köztársasági elnök a visegrádi országok (V4) jövő hét végi csúcstalálkozóján kétoldalú megbeszéléseket is folytat hivatali partnereivel, Václav Klaus cseh, Bronisław Komorowski lengyel és Ivan Gasparovic szlovák államfővel - közölte a Köztársasági Elnöki Hivatal (KEH) pénteken az MTI-vel.

Októberben születhet ítélet a nyírmihálydi polgármester ellen indított büntetőperében

Október 10-re napolta el az ítélethozatalt a nyírmihálydi polgármester ellen folyó büntetőperben a másodfokon eljáró Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság az ügyben tartott pénteki tárgyaláson; Nyisztor Ferencet (független) és négy társát jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntettével vádolja az ügyészség.

MRK-elnök: 30 milliárddal csökkenhet a felsőoktatásra fordítható összeg jövőre

Mintegy 30 milliárd forinttal csökkenhet a felsőoktatásra fordítható összeg a jövő évi költségvetés tervezete szerint - mondta Bódis József, a Magyar Rektori Konferencia (MRK) elnöke pénteken Budapesten az Oktatási törvények célegyenesben című konferencián.

A Jobbik szerint jelenlegi formájában nem megfelelő a NET

A Jobbik szerint a Nemzeti Eszközkezelő Társaság (NET) a kormány által tervezett formájában elfogadhatatlan: nagyon kevés rászorulónak nyújt segítséget és nagyon kevés forrást szán rá a kormány - jelentette ki Z. Kárpát Dániel pénteki sajtótájékoztatóján.

Völner Pál: a vasútpolitikának tekintettel kell lenni a lehetőségekre

A kormányzati vasútpolitikának tekintettel kell lennie az Európai Unió jogi kereteire, az ország pénzügyi lehetőségeire - hangsúlyozta Völner Pál, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkára pénteken a Magyar Vasút 2011 konferencián, Budapesten.

OMÉK - Megalakult az MNVH Tanács

Megalakult a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat (MNVH) Tanácsa pénteken Budapesten az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (OMÉK), a testület szakmai konzultatív szerepet tölt be a szervezet működtetésében.

Népszámlálás - KSH-szóvivő: szombat 0 órától lehet megválaszolni a kérdőíveket

Szombat 0 órától lehet interneten megválaszolni a népszámlálás lakás- és személyi kérdőíveit. A számlálóbiztosok borítékokat csak azokra a címekre kézbesítettek - vagy kézbesítenek még pénteken -, amelyek egyértelműek voltak, tehát ahol az utca nevén és a házszámon kívül azonosítható volt a bérházak, társasházak postaládáin az emelet és az ajtó száma is.

Időjárásjelentés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat jelenti.

Áramütés Dabroncon - További vizsgálatok várnak a legsúlyosabb sérültre

Még mindig mélyaltatásban van a dabronci baleset legsúlyosabb sérültje a veszprémi kórházban, ahol pénteken további vizsgálatok alapján döntenek majd a 20 ezer voltos áramütés következtében megsérült férfi felébresztéséről - mondta az intézmény osztályvezető főorvosa az MTI érdeklődésére.

Megfékezték a szivárgást a Debrecen mellett átvágott gázvezetéknél

A szolgáltató szakemberei megszüntették a gázszivárgást a 48-as számú főút mellett Debrecen határában, ahol péntek délelőtt egy munkagép gázvezetéket vágott át - közölte a rendőrség az MTI-vel.

Keleti partnerségi csúcs - Orbán Viktor az unió bővítése mellett foglalt állást

Az Európai Unió további bővítése mellett foglalt állást Orbán Viktor miniszterelnök az uniós tagországok miniszterelnökeinek, valamint a Keleti Partnerség vezetőinek részvételével megtartott varsói csúcstalálkozó plenáris ülésén elmondott felszólalásában - írta az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a kormányfő szóvivője.

OH-elnök: egy év alatt lezajlik a közoktatási intézmények átadás-átvétele

Egy év alatt lezajlik a közoktatási intézmények októberben kezdődő, az önkormányzatoktól az államnak történő átadása és átvétele - közölte Princzinger Péter, az Oktatási Hivatal (OH) elnöke pénteken az Oktatási törvények célegyenesben című konferencián Budapesten.