rss      tw      fb
Keres

Lapszemle: Megállni látszik a sörpiaci visszaesés

Az első hat hónap tapasztalatai alapján lassulni látszik a hazai sörpiac évek óta tartó visszaesése, a hazai sörgyártók pedig abban reménykednek, hogy az idén akár már túl is juthatnak a mélyponton - írja a pénteki Világgazdaság.

Ma munkaszüneti nap van az egészségügyben és a hivatalokban

Munkaszüneti nap van ma valamennyi kórházban és rendelőintézetben; a Semmelweis-nap miatt az egészségügyben csak ügyeletet tartanak. A köztisztviselők és a kormánytisztviselők sem dolgoznak ezen a pénteken, de a közigazgatásban az ügyfélszolgálatok nyitva lesznek.

Lapszemle: Módosul az EKD feltételrendszer

Nagyobb hangsúly a közvetlen és közvetett munkahelyteremtésen, a beszállítók, főleg a kisebbek bevonásán, illetve bizonyos gazdasági területek kizárása - ilyen irányban változhat az egyedi kormánydöntéssel odaítélt komplex támogatások (EKD) feltételrendszere a Világgazdaság szerint.

Megsemmisítette a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala közbeszerzését a KDB

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala által, Oracle adatbázis alapú alkalmazás fejlesztésére kiírt, hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos közbeszerzést megsemmisítette a Közbeszerzési Döntőbizottság (KDB) - a határozat a Közbeszerzések Tanácsa honlapján jelent meg.

Lapszemle: A Négy Mancs újabb kampánya a töméses liba- és kacsamáj ellen

Támadást indított a egyebek között a magyar libamáj és a hazai libatenyésztők ellen a Négy Mancs állatvédő szervezet, amely elérte, hogy a németországi Kölnben ősszel megrendezendő Kölnmesse élelmiszer-ipari szakkiállításról és vásárról a szervezők kitiltsák a töméses hizlalásból származó hízott májat, azok késztermékeit és egyéb termékeket.

Lapszemle: Elkészült az önkormányzati törvény koncepciójának új változata

Elkészült az új önkormányzati törvény koncepciójának második változata, amelyet a jövő héten visznek a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium elé tárcaközi egyeztetésre - mondta el a Magyar Nemzetnek Tállai András, a Belügyminisztérium államtitkára.

Lapszemle: Országos óvodaépítési programot indít a kormány

A kormány országos óvodaépítési programot indít , amelynek köszönhetően egy-két éven belül felszámolható a súlyos óvodai férőhelyhiány; új óvodai férőhelyek kialakítására 16 milliárd forintot költenek - írja a pénteki Magyar Nemzet.

Lapszemle: Nem munkaszüneti nap a Semmelweis-nap a rendőrorvosoknak

Nem munkaszüneti nap a Semmelweis-nap a rendőrségen és a Belügyminisztérium irányítása alá tartozó rendészeti szerveknél dolgozó orvosok és ápolók számára - írja a pénteki Népszabadság a Belügyminisztérium közleménye alapján.