rss      tw      fb
Keres

Tovább gyengült a forint

Tovább gyengült a forint pénteken délután a bankközi devizapiacon, az eurót 294,10 forinton jegyezték a csütörtök délutáni 291,90 forint után. A lengyel zloty kivételével minden egyéb deviza gyengült pénteken az euróhoz képest. A kereskedők értékelése szerint a zloty vezeti a régiót, a forint pedig a sereghajtó.

Kétéves mélyponton a megbízási díjak a befektetési banki üzletágban

Jelentősen, kétéves mélypontra csökkentek a harmadik negyedévben a megbízási díjak a bankok befektetési üzletágában, miután a tőkepiacokon tapasztalt pangás kíméletlen versenyt indított el a szolgáltatók körében a még megmaradt ügyletekért.

Költségvetés 2012 - Matolcsy: biztonságos, országvédelmi költségvetés lesz jövőre

A jövő évi költségvetés biztonságos, az ország pénzügyi, gazdasági védelmét szolgáló büdzsé lesz, az egyenleg 1.000 milliárd forinttal javul, a javaslat 1,5 százalékos növekedésre épül, ennél kisebbet is elbír, de 2 százalékos bővülést céloz, recesszióval a kormány nem számol - ismertette Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter pénteken kormányszóvivői tájékoztatón.

Glatz Ferenc: előrehaladott az emberek közötti megbékélési folyamat a Balkánon

Glatz Ferenc akadémikus szerint a Balkánon a megbékélési folyamat az emberek között "sokkal előrehaladottabb, mint gondoljuk", a kutatók között is jól alakul, a politikusok között azonban egyáltalán nem jellemző. A Magyar Tudományos Akadémia (MTA) konferenciáján történészek arról tanácskoztak, hogyan élnek együtt a népek a Balkánon.

Költségvetés 2012 - Jobbik: A 2012-es a kétségbeesés költségvetése

A Jobbik szerint a 2012-es költségvetés a "kétségbeesés" büdzséje, amellyel a kormány belátja, hogy "a gazdaságpolitikája zátonyra futott" és ezért most "megszorításokat próbál lenyomni az emberek torkán" - jelentette ki Lenhardt Balázs pénteki sajtótájékoztatóján.

Magyar nyelvi központot avattak a kijevi Állami Nyelvi Egyetemen

Az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a kijevi Állami Egyetem több éve tartó együttműködésének eredményeképp létrejött Magyar Nyelvi és Kulturális Központ Kárpátalján kívül az egyetlen intézmény Ukrajnában, ahol magyar filológiai képzésben részesülhetnek a diákok. Az egyetemek vezetői az intézetalapításról szóló megállapodást szeptember 15-én írták alá.

Közgazdász-vándorgyűlés - Banai: középtávon is fenntartható Magyarország államháztartási politikája

A Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára a Magyar Közgazdasági Társaság 49. Közgazdász-vándorgyűlésén közölte, hogy már az 1,5 százalékos gazdasági növekedés és 3 százalék alatti hiány is biztosítja az államadósság csökkentését. Ha pedig mély recesszió jönne, a hiány növelésének van egy alkotmányos féke.

LMP: jogerős bírósági ítélet kötelezi a Centrum Parkoló Rendszer Kft-t szerződései adatainak kiadására

A közlemény szerint az LMP Közérdekű Adatigénylő Irodája (Kandi) 2010-ben kérte ki a parkolási pénzekkel kapcsolatos adatokat a Centrum Parkoló Rendszer Kft-től (CPR), de a cég a hatályos törvények ellenére ezt megtagadta. Az LMP pert indított, melyben a bíróság júliusban a párt javára döntött, és az ítélet most jogerőre emelkedett.

Költségvetés 2012 - A foglalkoztatás dinamikus bővülésével számol a kormány jövőre

A jövő évi költségvetés tervezete szerint 2012-ben a nemzetgazdaságban foglalkoztatottak száma az idei évhez képest kétszeres ütemben, 1,5 százalékkal bővül, miközben az aktivitási ráta is közel 1 százalékponttal emelkedik; a "Start-munka" közmunka program megvalósítására pedig több mint 132 milliárd forint áll majd rendelkezésre.

Költségvetés 2012 - A helyi önkormányzatok jövőre 3200 milliárd forinttal gazdálkodhatnak

A helyi önkormányzatok jövőre - hitelforrások nélkül - 3200 milliárd forinttal gazdálkodhatnak, ehhez a központi költségvetés - állami támogatás és helyben maradó személyi jövedelemadó révén - 1140,6 milliárd forintot biztosít, ez az összeg a 2011. évi korrigált bázis irányszám 100,7 százaléka.

MTVA: a közmédiumoknak segíteniük kell a nevelésben és az oktatásban

A közmédiumoknak segíteniük kell a szülőket a nevelésben, a pedagógusokat pedig az oktatásban - hangsúlyozta előadásában Görög Athéna, a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) gyermek- és ifjúsági műsorainak főszerkesztője pénteken Budapesten az Oktatási törvények célegyenesben címmel rendezett konferencián.

Aradi Magyar Napok nyolcadszor

Nyolcadik alkalommal rendezik meg az Aradi Magyar Napokat. Az egyhetes kulturális rendezvénysorozat az idén is október 6-ig tart.

A Historium a legújabb szlovákiai magyar könyvkiadó

Historium a neve a legújabb szlovákiai magyar könyvkiadónak, amely pénteken, szeptember 30-án tartja bemutatkozó estjét a dél-szlovákiai Dunaszerdahelyen.

Pécsi polgármesteri kabinetiroda: Páva Zsolt leállított minden politikusi jutalmazást

Pécs polgármestere leállított minden politikusi jutalmazást - írta az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében a pécsi polgármesteri kabinetiroda arra reagálva, hogy az MSZP pécsi szervezetének elnöke szerint a napokban kipattant "jutalombotrány" csak figyelemelterelés.

Pártot alapítottak volt jobbikos politikusok Magyar Főnix Mozgalom néven

Pártot alapítottak volt jobbikos politikusok Magyar Főnix Mozgalom (MFM) néven; a párt célja a nemzeti radikális oldal teljes lefedése - közölte Bíber József Tibor, az MFM elnöke pénteken Budapesten.

Országvédelmi akcióterv - Végtörlesztés: gyorsan, de nem elhamarkodottan kell dönteni

Az ingatlanfedezetű devizahitelek fix árfolyamú végtörlesztésével kapcsolatban ajánlatos gyorsan, ám nem elhamarkodottan dönteni - hívja fel a figyelmet a BankRáció.hu, amely összegyűjtötte, hogy az érintetteknek milyen szempontokat kell mérlegelniük a döntés során.

Huszár László került az iraki rendvédelmi és igazságszolgáltatási képességek fejlesztését elősegítő EU válságkezelési misszió élére

Huszár László büntetés-végrehajtási dandártábornok veszi át az iraki rendvédelmi és igazságszolgáltatási képességek fejlesztését elősegítő EU válságkezelési misszió (EUJUST LEX Iraq) vezetését - közölte a belügyi és a külügyi tárca pénteken az MTI-vel.

Megnyílt a 6. Hangfoglalás-kiállítás

Megnyílt pénteken a 6. Hangfoglalás-kiállítás a fővárosi Syma csarnokban; a vasárnapig tartó hangszer-, fény-, stúdió- és színpadtechnikai tárlatot és börzét számos kísérő rendezvény, koncert kíséri.

Két budapesti körzeti rádiós frekvenciát pályáztatott meg a médiatanács

Két budapesti körzeti rádiós frekvencia, valamint tíz vidéki helyi rádiós frekvencia esetében döntött a pályázatok véglegesítéséről a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa - olvasható a médiatanács honlapján.