rss      tw      fb
Keres

A miniszterelnök felmentette Lánczi Tamást

Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 30-ai hatállyal felmentette tisztségéből a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium helyettes államtitkárát, Lánczi Tamást - olvasható a Magyar Közlöny pénteki számában.

BÉT - A körülményekhez képest jól szerepelt a BUX

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 31,09 pontos, 0,20 százalékos csökkenéssel, 15.775,10 ponton zárt pénteken.

Költségvetés 2012 - Az NGM költségvetése 61,2 milliárd forint jövőre

A Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) jövő évi kiadási előirányzata 61,2 milliárd forint, bevételi előirányzata 10,6 milliárd forint, támogatása 50,6 milliárd forint - derül ki a pénteken közzétett jövő évi költségvetési törvényjavaslatból.

A Malina Hedvig-ügy kronológiája

006. augusztus 25. - Nyitrán megverték a magyar nemzetiségű egyetemista Malina Hedviget, állítása szerint azért, mert magyarul beszélt az utcán. A lány blúzára magyarellenes jelszavakat írtak, idegen kéztől származó sérüléseit orvosi látlelet igazolta. A rendőrség nagy erőkkel indított nyomozást, de annak lendülete gyorsan alábbhagyott, sőt szeptember 4-én Robert Kalinák szlovák belügyminiszter a parlamentben kétségbe vonta az incidens etnikai jellegét.

Távközlési adó - Fidesz: az MSZP a multicégek érdekeit nézi

A Fidesz szerint az MSZP a távközlési különadó ügyében tett nyilatkozatával ismét bebizonyította, hogy a multicégek érdekeit nézi a magyar emberek érdekei helyett.

Őrizetbe vett a thai rendőrség egy körözött magyar állampolgárt

Őrizetbe vett a thaiföldi rendőrség egy magyar állampolgárt, aki ellen a magyar rendőrség marihuána eladása és egyéb bűncselekmények elkövetése miatt körözést adott ki - közölték pénteken a bangkoki hatóságok.

Saját állítása szerint a Pentagonba próbált menekülni Irakból a magyar munkavállalót lelövő katona

Saját állítása szerint a magyar férfi meggyilkolása után az amerikai védelmi minisztériumba próbált eljutni az a paranoiával és skizofréniával diagnosztizált amerikai katona, akinek az ügyét most tárgyalja a katonai törvényszék a texasi Fort Hoodban - jelentette weboldalán pénteken az NBC televízió hálózatához tartozó KCEN-TV.

Sólyom László: szükség van az alkotmánybíróságokra Európában

Az alkotmánybíróságok szerepének fontosságát hangsúlyozta Sólyom László az MTI-nek nyilatkozva pénteken Bécsben, miután ünnepi beszédet tartott az osztrák alkotmánybíróságon az osztrák alkotmány fennállásának 91. évfordulója alkalmából.

Költségvetés 2012 - NAV, GVH, KSH

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) jövő évi költségvetése 132,2482 milliárd forint, a Gazdasági Versenyhivatalé (GVH) 2,363, míg a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) költségvetése jövőre 12,435 milliárd forint - derül ki a pénteken közzétett jövő évi költségvetési törvényjavaslatból

Költségvetés 2012 - Oktatás: kiemelt figyelmet kapnak a kisiskolák, nőhet a nem állami közoktatási intézmények előirányzata

A Nemzeti Erőforrás Minisztérium fejezetén belül az oktatás területén az előző évhez hasonlóan 2012-ben is kiemelt figyelmet kap a közoktatásban a határon túli kapcsolatok erősítése, fenntartása, valamint a kisiskolák további támogatása, amely már nemcsak újraindítást, hanem a finanszírozási problémákkal küzdő iskolák megsegítését is jelenti - olvasható a jövő évi büdzsé Országgyűlésnek pénteken benyújtott tervezetében.

Költségvetés 2012 - Pártreagálások a költségvetési javaslatra - ÖSSZEFOGLALÓ

A Fidesz szerint a jövő évi költségvetési törvényjavaslat segíti a "görög út" elkerülését, a KDNP a Nyugdíjbiztosítási Alap saját lábra állítását tartja fontosnak a büdzsében. Az MSZP úgy látja: rövid időn belül pótköltségvetésre lesz szükség, a Jobbik a "kétségbeesés költségvetésének" nevezte, az LMP szerint "egyszerű pénzbehajtás" a jövő évi büdzsé.

Költségvetés 2012 - A Vidékfejlesztési Minisztérium jövő évi költségvetése 383 milliárd forint

A Vidékfejlesztési Minisztérium 2012. évi kiadási előirányzata 383,2 milliárd forint, bevételi előirányzata – a központosított bevételek nélkül – 194,2 milliárd forint, a támogatása 189,0 milliárd forint - derül ki az Országgyűlés honlapján olvasható költségvetési törvényjavaslatból.

A negyedik legnagyobb arányú volt tavaly Magyarország uniós támogatása

A 27 európai uniós tagország közül Magyarország a negyedik legnagyobb arányban jutott EU-támogatáshoz tavaly nemzeti jövedelméhez (GNI) képest - derül ki az unió éves pénzügyi jelentéséből, amelyet az Európai Bizottság pénteken tett közzé.

Költségvetés 2012 - Az NFM jövő évi költségvetése 333,2 milliárd forint

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) jövő évi kiadási előirányzata 333,2 milliárd forint, bevételi előirányzata 135,5 milliárd forint, a támogatása pedig 197,7 milliárd forint - olvasható a pénteken közzétett jövő évi költségvetési törvényjavaslatból.

Szarvas Ferenc: a MÁV-csoport felkészül a közlekedési holding feladataira

A MÁV-csoport felkészül a közösségi közlekedési holdingban várható feladatokra - mondta Szarvas Ferenc, a MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója pénteken a Magyar Vasút 2011 című konferencián, Budapesten. Kifejtette: a vasúttársaság vezetése kiemelten vizsgálja egy olyan egységes vasúti személyszállító értéklánc létrehozását, amely három leányvállalata - MÁV-START Zrt., MÁV-TRAKCIÓ Zrt. és MÁV-GÉPÉSZET Zrt. - tevékenységének a mostaninál mélyebb integrálását jelenti. Ehhez kapcsolódóan a MÁV vezetése számba veszi egy olyan önálló eszközkezelő létesítésének lehetőségét is, amely további működtetési és költségelőnyökkel járhat.

Sportjogi konferencia - Czene: november közepén léphet életbe az új sporttörvény

Czene Attila szerint várhatóan november 15-én lép életbe az új sporttörvény – a Nemzeti Erőforrás Minisztérium (NEFMI) sportért felelős államtitkára ezt a Magyar Tudományos Akadémián tartott nemzetközi sportjogi konferencián elhangzott pénteki előadásában jelentette be.

Az esztergomi polgármester nem járul hozzá az inkasszóhoz

Az esztergomi képviselő-testület pénteki ülésén a fideszes többség inkasszós jogot biztosított mindazoknak, akiknek az adósságrendezés értelmében szeptember 30-ig jogos követelésük van a várossal szemben. Tétényi Éva független polgármester az MTI-nek elmondta, nem járul hozzá az inkasszóhoz, mert a bankok követelése mellett nem képes bért fizetni a dolgozóknak.

A magyar katolikus kultúra napjait rendezik hétfőtől

Idén harmadik alkalommal rendezik meg a magyar katolikus kultúra napjait. A jövő heti programok között előadásokat, koncerteket és kiállításokat is találnak az érdeklődők - közölte a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) sajtószolgálata pénteken az MTI-vel.

Költségvetés 2012 - Rogán: a büdzsé segít a "görög út" elkerülésében

Rogán Antal pénteki budapesti sajtótájékoztatóján - amelyet azután tartott, hogy a kormány a Ház elé terjesztette a költségvetési javaslatot - a 2012-es büdzsé további "erényének" nevezte, hogy stabil alapokra épül, és rekordszintű, összesen 300 milliárd forintos tartalékot foglal magában, amely szerinte képessé teszi az országot a válsághelyzetek gyors kezelésére. Még soha nem készült költségvetés ekkora biztonsági tartalékkal - hívta fel a figyelmet, részletezve, hogy a 300 milliárdos tartalék fele "országvédelmi", 50 milliárd forint pedig "kamatkockázati célzatú", míg a maradék 100 milliárd forint általános tartalék.