rss      tw      fb
Keres

A gyógyszerészeti intézet megtette a szükséges lépéseket a tetanusz injekció hiánya ellen

A tetanusz injekció akut hiányának megszüntetése érdekében a gyógyszerészeti intézet az igénylő kórházaknak egyedi behozatalra adott ki engedélyt, illetve az állami készletekben lévő készítmények átcsoportosítására is lépéseket tett - közölte a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI) csütörtökön az MTI-vel.

Hirdetési szempontból a túlélést jelentheti a médiatartalmak digitalizálása

A magyar piacon a nyugati sajtótermékekhez képest technikai és szervezeti szempontból is nagy késés mutatkozik a médiatartalmak digitalizálásában, ugyanakkor hirdetési oldalról akár a túlélést is jelentheti a digitális tartalmak előállítása - hangzott el az "Okosságra kényszerítve" című konferencia kerekasztal-beszélgetésén csütörtökön Budapesten.

Kormányhivatal: a multinacionális cégek gyakran gyengébb minőségű termékeket forgalmaznak Magyarországon

Budapest Főváros Kormányhivatala szerint gyakran gyengébb minőségű, vagy rosszabb élvezeti értékű termékeket forgalmaznak a multinacionális cégek Magyarországon, mint Nyugat-Európában. Néhány vizsgált termék, köztük bébiételek és pelenkák esetében jelentős minőségromlást is tapasztaltak.

A Tatai Környezetvédelmi Zrt. szerint tévedett a Greenpeace Almásfüzitőn

A területet rekultiváló Tatai Környezetvédelmi Zrt. tévedésnek tartja a Greenpeace csütörtök hajnali akcióját az almásfüzitői vörösiszap tározónál. Ha a zöldszervezet kérését teljesítve leállítanák a munkálatokat, akkor romlana Almásfüzitő környezeti állapota - közölte a társaság az MTI-vel.

E&Y: az újabb recesszió elhárításához sürgős fellépésre van szükség

Ugrásszerűen megnőtt a veszélye annak, hogy újabb recesszió következik, ennek elhárítására sürgős fellépésre van szükség; Magyarországot Európa lelassulása különösen érzékenyen érintené - áll a tanácsadó cég Őszi Eurózóna Előrejelzésében (Eurozone Forecast - EEF).

Népszámlálás - KSH: költséghatékonyabb és egyszerűbb egyetlen személyi kérdőívet kivinni egy lakásba

Költséghatékonysági és logisztikai szempontból is a legjobb megoldás, ha a lakáskérdőíven kívül csak egyetlen népszámlálási személyi kérdőívet visznek ki a számlálóbiztosok egy-egy lakásba - közölte Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Iszapömlés - Illés Zoltán: mindenféle szennyeződéstől sikerült megmenteni az élővizeket

A tavaly októberi vörösiszap-katasztrófát követően mindenféle szennyeződéstől sikerült megmenteni a folyókat és más élővizeket, ezt az elmúlt egy év mérési eredményei is bizonyítják - mondta Illés Zoltán, a Vidékfejlesztési Minisztérium környezeti ügyekért felelős államtitkára csütörtökön Kolontáron.

PSZÁF: a devizahitelek jelentik a legsúlyosabb gondot

A legsúlyosabb gondot továbbra is a lakossági devizahitelek jelentik a pénzügyi fogyasztóvédelemben; a lakossági hitelezés árazása továbbra sem átlátható, a referencia-kamatlábhoz kötött kamatozású lakossági hiteltermékek elterjedésével azonban csökkenhet az ügyfelek kiszolgáltatottsága és kockázata a felügyelet fogyasztóvédelmi kockázati jelentése szerint.

Tőkét keresnek a salgótarjáni öblösüveggyár megmentéséhez

Új befektetőt akar bevonni a salgótarjáni öblösüveggyár megmentésére alakult Tarján Glass Kft., mert bizonytalanná váltak az üzleti tervbe beállított külső források. A felszámolás alatt álló gyár megvételére a salgótarjáni vállalkozókból álló kft. mellett egy másik pályázó is jelentkezett, a hitelezői választmány még nem hirdetett nyertest.

OMÉK - Együttműködési megállapodást kötött a VM a tej terméktanáccsal

Együttműködési megállapodást kötött csütörtökön Budapesten az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállításon (OMÉK) a Vidékfejlesztési Minisztérium, valamint a Tej Szakmaközi Szervezet és Terméktanács.

Zágráb Brüsszel jóváhagyását kéri az INA-törvény módosításához

A horvát kormány Brüsszel jóváhagyását kéri az INA csoport privatizációjáról szóló törvény tervezett módosításhoz, amely megakadályozza, hogy a Mol többségi részesedést szerezzen a társaságban - közölte a csütörtöki kormányülésen a horvát miniszterelnök.

Médiatanács: minden eddiginél botrányosabb volt a Való Világ 4. szériája

Az RTL Klub valóságshow-jának negyedik szériája mind a trágár kifejezések használata, mind az alkoholfogyasztás és dohányzás, mind pedig a kiskorúakat sértő tartalmak megjelenítése tekintetében "felülmúlta" az eddigi évadokat - derül ki a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsának elemzéséből, amelyről csütörtökön tájékoztatta az MTI-t az NMHH szóvivői irodája.

MSZP: visszaesést eredményez a kormány gazdaságpolitikája

Az MSZP szerint olyan megszorító politikát folytat a kormány, amely nem a jövő gazdasági növekedését készíti elő, hanem a gazdaság és a lakossági fogyasztás visszaesését - közölte az MTI-vel Burány Sándor, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője csütörtökön.

A Mol és az INA ügyei is szóba kerültek a magyar-horvát államfői megbeszéléseken

A magyar és a horvát energetikai cégekhez kapcsolódóan az INA privatizációjával összefüggő korrupciógyanúk és azok a horvát tervek is szóba kerültek a magyar-horvát államfői megbeszéléseken, hogy korlátozzák a külföldi tulajdon arányát az INA-ban.

KFIB: jövőre 900, a következő években 1.400 milliárd forintos költségvetési kiigazítás szükséges

A költségvetés központi alrendszerét jellemző pénzügyi folyamatokat a maastrichti egyenlegre átvezetve a hatályos konvergencia programhoz képest 2012-ben több mint 900, a későbbi években több mint 1.400 milliárd forintos kiigazítás válik szükségessé - állapítja meg a Költségvetési Felelősségi Intézet Budapest (KFIB) csütörtökön publikált tanulmányában.

Munka törvénykönyve - KDNP: alapos és eredményes egyeztetések folytak

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) szerint a munka törvénykönyvével kapcsolatos egyeztetések alaposak voltak, mindenre kiterjedtek, s a munkaadók és a munkavállalók észrevételeit egyaránt beépítették a javaslatba.

LMP: a kormány féldiktatórikus módszereket alkalmaz a civilek ellen

Szabó Tímea LMP-s országgyűlési képviselő szerint közép-ázsiai, féldiktatórikus módszereket idéz az, ahogy a győri Audi-beruházást megtámadó Tiszántúli Természetvédő Társaság (TTT) előzetes letartóztatásban lévő elnökével bánnak.

LMP: a "plázastoptörvény" a helyben élők érdekere és a környezetvédelmi szempontora is figyelemmel lenne

Az LMP által javasolt, a kereskedelmi központok építésének újraszabályozásáról szóló törvény a jelenleginél nagyobb mértékben venné figyelembe a helyben élők érdekeit és a környezetvédelmi szempontokat - mondta csütörtöki, budapesti sajtótájékoztatóján Szabó Rebeka.

A Bombardier nemzetközi kompetencia központ létrehozását fontolgatja Dunakeszin

Fontolgatja a Bombardier Transportation cég, hogy Dunakeszin hozza létre nemzetközi kompetencia központját a vasúti kocsik modernizálására, új alacsonypadlós vasúti kocsik gyártására - mondta Laurent Troger, a Bombardier Transportation szerviz üzletágának elnöke a Norvég vasutak számára felújított nyolc kocsiból álló szerelvény átadásán, Dunakeszin csütörtökön.