rss      tw      fb
Keres

Áramütés Dabroncon - Egyelőre nincs gyanúsított az ügyben

Tanúk meghallgatásával és szakértők kirendelésével folytatta a rendőrség a dabronci baleset ügyében foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés bűntette miatt indított nyomozást; a halálos munkabalesetnek egyelőre nincsen gyanúsítottja - közölte a rendőrség csütörtökön az MTI-vel.

A vállalkozások bevétele és a magánszemélyek jövedelme is nőtt 2010-ben a Dél-Alföldön

A Dél-Alföldön működő vállalkozások bevétele növekedett 2,7 százalékkal az előző évhez képest, és a térségben élők egy főre jutó havi átlagos összevont jövedelme is emelkedett, ám a régió egyik megyéjében sem érte el a minimálbér kétszeresét - tájékozatta a Nemzeti Adó és Vámhivatal regionális igazgatósága az MTI-t csütörtökön.

Szászfalvi László: a mártírok örök példát adnak

A kommunista és a szélsőjobboldali diktatúrák mártírjai örök példát adnak minden nemzedéknek, és felnézhetnek rájuk - mondta Szászfalvi László, a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön egy budapesti konferencián.

Köznevelési törvény - Hoffmann Rózsa: egy hónapon belül a kormány asztalára kerül az új normaszöveg

Jól halad az új köznevelési törvény normaszövegének kidolgozása, így várhatóan egy hónapon belül a kormány asztalára kerül, és még az idén megszülethet a jogszabály - közölte Hoffmann Rózsa, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium oktatásért felelős államtitkára csütörtök délután gödöllői sajtótájékoztatóján.

BÉT - Emelkedtek az árfolyamok csütörtökön

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 193,67 pontos, 1,24 százalékos emelkedéssel, 15.806,19 ponton zárt csütörtökön.

OMMF: nem csökkentek a karbantartáshoz köthető balesetek aránya

Tavaly 3.376 karbantartáshoz köthető, 3 napon túl gyógyuló munkabalesetről szerzett tudomást az Országos Munkavédelmi és Munkaügyi Főfelügyelőség (OMMF), amely az összes bejelentett munkabaleset 17 százaléka, megegyezően a 2006-os nemzetközi összehasonlításban szereplővel.

Osztrák-magyar-bolgár javaslat az EUFOR folytatására

Az Európai Unió gyorsreagálású erőinek tartalékként való alkalmazását javasolja a boszniai békefenntartó misszió folytatásához Ausztria, Magyarország és Bulgária - jelentette be egy csütörtöki bécsi sajtótájékoztatón Norbert Darabos osztrák védelmi miniszter.

Megtárgyalja a Fidesz az MSZP vizsgálóbizottságokra tett javaslatait

A Fidesz országgyűlési frakciója megtárgyalja majd az MSZP parlamenti vizsgálóbizottságok létrehozására vonatkozó javaslatait - közölte a kormánypárti képviselőcsoport sajtóosztálya.

Tovább tart a balatoni személyhajózási szezon a jó idő miatt

A balatoni személyhajózási szezon hivatalosan a hét végén, október 2-án ér véget, de a jó időjárásra tekintettel meghosszabbítják október 23-ig - tájékoztatta Horváth Gyula, a cég vezérigazgatója az MTI-t csütörtökön.

Fogyasztóvédelem: európai színvonalú a budapesti vendéglátás

Európai színvonalúak a budapesti vendéglátóhelyek a fővárosi kormányhivatal fogyasztóvédelmi felügyelőségének igazgatója szerint. Bobál Pál csütörtöki budapesti sajtótájékoztatóján a nyári főszezonban tartott ellenőrzések tapasztalatairól beszélt, amelyeket a korábbi évekhez képest kedvezőbbnek mondott.

Futóverseny miatt forgalomkorlátozások lesznek vasárnap Budapesten

A fővárosban több helyen is forgalomelterelésekre kell számítani vasárnap, a 26. Spar Budapest Nemzetközi Maraton és Futófesztivál ideje alatt - közölte a Budapest Sportiroda (BSI) csütörtökön az MTI-vel.

Október 21-én dől el, hogy Magyarország ismét az ENSZ BT tagja lehet-e

Az ENSZ Közgyűlésében az október 21-i titkos szavazáson dől el, hogy Magyarország ismét nem állandó tagja lehet-e a világszervezet legfőbb döntéshozó testületének, a Biztonsági Tanácsnak két évre, 2012-13-ban; az úgynevezett kelet-európai választási csoportból még Szlovénia és Azerbajdzsán verseng a BT-tagsági helyért.

Pozsonyi magyar nagykövet: javuljon a Híd és az MKP viszonya

Balogh Csaba, az új pozsonyi magyar nagykövet azt kívánja, hogy javuljon a koalíciós Híd magyar-szlovák párt, illetve a parlamenten kívüli Magyar Koalíció Pártja (MKP) közötti viszony.

Bibó-konferencia - Kende: Bibó a magyar lelkiismeret ébresztője

Bibó István a magyar lelkiismeret ébresztője volt, a józan észre és a felelősségérzetre apellálva próbálta meg levonni a magyar és kelet-közép-európai országok történelmi tanulságait - mondta Kende Péter akadémikus, történész a nagy magyar gondolkodó születésének 100. évfordulója alkalmából Budapesten tartott konferencián csütörtökön.

LMP: a nemzeti eszközkezelő helyett egy ingatlanalapot kell felállítani

Az LMP véleménye szerint szociális katasztrófával fenyeget, hogy az egy gyermekes családokat kizárják a nemzeti eszközkezelő programból - írta az MTI-hez eljuttatott közleményében Vágó Gábor. A párt választmányi szóvivője szerint nem nemzeti eszközkezelőre, hanem az LMP által javasolt ingatlanalap felállítására lenne szükség.

Gyengült a forint

Gyengült a forint csütörtökön délután a bankközi devizapiacon, az eurót 291,90 forinton jegyezték, szerdán délután 289,76 forint volt.

Távozik az Origo portál éléről Weyer Balázs főszerkesztő

Október elsejétől, közös megegyezéssel távozik az Origo portál éléről Weyer Balázs főszerkesztő és Nádori Péter, az Origo.hu internetes újság főszerkesztője - olvasható a mediapiac.com szakportálon.