rss      tw      fb
Keres

Esztergomi Fidesz-KDNP: feloszthatják a város ingatlanvagyonát

Az esztergomi Fidesz-KDNP-képviselőcsoport szerint ha Tétényi Éva polgármester pénteken nem utalja el az adósságrendezést lezáró hitelezői egyezségben szereplő összeget, feloszthatják a város ingatlanvagyonát. Tétényi Éva az MTI-nek azt mondta, ha elutalja a kért egymilliárd forintot, év végére nem lesz pénz az intézmények működtetésre, illetve november elején nem tudnak bért fizetni.

Kormánybiztossá nevezték ki Baán Lászlót

Az új nemzeti közgyűjteményi épületegyüttes koncepciójáért felelős kormánybiztossá nevezte ki Baán Lászlót, a Szépművészeti Múzeum főigazgatóját október 1-től a miniszterelnök.

BÉT - Gyengüléssel indulhat a kereskedés

Gyengüléssel indulhat a kereskedés pénteken a Budapesti Értéktőzsdén, hasonlóan az európai piacokhoz.

Devizapiac - Gyengült péntek reggelre a forint

Gyengült péntek reggelre a forint a legfontosabb nemzetközi devizákkal szemben a bankközi piacon.

Honosítás - már több mint 150 ezer kérelem érkezett

Már több mint 150 ezer honosítási kérelem érkezett, és eddig több mint 55 ezren tettek esküt - tájékoztatta a nemzetpolitikai államtitkárság az MTI-t. Közlésük szerint a legfiatalabb kérelmező három hetes, míg a legidősebb 104 éves volt.

HM-per: visszaküldték Győrből az ügyet

Elegendő ülnök hiányában visszaküldte a Fővárosi Ítélőtáblának a köztudatban HM-perként élő ügy aktáit néhány hete a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság - mondta el az MTI-nek nyilatkozva Takács József elnök.

Több mint kétezer gyógyszer ára változik szombaton

Szombattól 534 gyógyszerért kevesebbet, 1686 készítményért viszont többet kell fizetni a patikákban - közölte Bidló Judit, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) Ártámogatási Főosztályának a vezetője az MTI-vel.

Népszámlálás - KSH: tesztet kellett írniuk a számlálóbiztosoknak

Tesztet kellett írnia az október 1. és 31. között tartandó népszámlálás mintegy 40 ezer számlálóbiztosának ahhoz, hogy megkapja a munkát - mondta Virágh Eszter, a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) népszámlálási szóvivője az MTI-nek.

Felsőoktatási törvény - Pedagógus-ösztöndíj és Felsőoktatási Tervezési Testület a javaslatban

A pedagógusképzésben részt vevőket a kormány pályázati úton pedagógus-ösztöndíjjal támogatná, és Felsőoktatási Tervezési Testület létrehozására tesz javaslatot az új felsőoktatási törvénynek az MTI birtokába került legutolsó változata. A dokumentum szerint a felsőoktatási intézmény tudományegyetem, egyetem vagy főiskola lehet, ugyanakkor a jelenlegi intézményeket még az állami, magán- és egyházi egyetemek és főiskolák kategóriákba sorolják be.

Költségvetés 2012 - Harrach: az államháztartás biztonságos finanszírozhatóságát garantáló büdzsének kell születnie

A Nyugdíjbiztosítási Alap költségvetésének saját lábra állítását és az államadósság csökkentését emelte ki a jövő évi büdzséből a Kereszténydemokrata Néppártnak frakcióvezetője; Harrach Péter azt mondta, pártjának is az az érdeke, hogy olyan költségvetési törvény szülessen, ami garantálja az államháztartás biztonságos finanszírozhatóságát és egyben költséghatékony működését.

Köznevelési törvény - Játékos egészségfejlesztő foglalkozás, harmincnapos nyári szünet

A heti öt testnevelésóra közül kettő kiváltható lenne játékos egészségfejlesztő testmozgással, amelynek időtartama legalább 30 perc, általános iskolában továbbra sem lehetne felvételi vizsga, és legalább harminc összefüggő napból álló nyári szünetet kell szervezni - többi között ezt tartalmazza az új köznevelési törvénynek az MTI birtokába került változata.

Lapszemle: Nincs megállapodás a bérkompenzációról

A minimálbér vállalkozók számára történő kompenzációja nem egyszerűen költségvetési, hanem társadalmi kérdés - mondta Dávid Ferenc, a VOSZ főtitkára a Napi Gazdaságnak.

Lapszemle: Öt év semmittevés után elvész a diploma

Aki a hallgatói jogviszony megszüntetését követő ötödik év végéig nem teszi le a záróvizsgát, búcsút mondhat diplomájának - írja a Magyar Nemzet pénteken.

Lapszemle: Januártól járadékot kapnak a rokkantak

Jövőre 300 milliárd forinttal több kerül az Egészségbiztosítási Alapba, de ez gyakorlatilag nem többlet, mivel ebből az alapból fizetik a rokkantsági ellátásokat, amit korábban a Nyugdíjbiztosítási Alapból fedeztek - írja pénteki számában a Népszabadság.

Bővülő kínai, indiai befektetések Európában és Magyarországon

Az uniós és a magyar tapasztalatok is azt mutatják, hogy napjainkban az Európai Unióban (EU), illetve Magyarországon is jelentősen bővülnek a kínai, illetve az indiai befektetések, mind a beruházások számát, mind a volumenét tekintve - mondta Czakó Erzsébet, a Budapesti Corvinus Egyetem Vállalatgazdasági Intézetének igazgatója az MTI-nek.

Lapszemle: Nincs döntés a nyugdíjakról

A kormány szerdai ülésén - az előzetes tervekkel ellentétben - mégsem véglegesítették a korhatár alatti nyugdíjrendszer megváltoztatására vonatkozó törvényjavaslat tervezetét - írja a pénteki Magyar Nemzet.

Lapszemle: Jankovics Marcell távozik az NKA éléről

Jankovics Marcell távozik a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) éléről, a tényt a jövő kedden jelentik be hivatalosan - írja a Népszava pénteki száma.

Lapszemle: Apad a Fidesz-KDNP, erősödik a Jobbik és az LMP

Három százalékpontot veszített népszerűségéből a Fidesz-KDNP, az MSZP stagnál, a Jobbik és az LMP viszont látványosan erősödik, ismerteti a Szonda Ipsos legfrissebb felmérését a pénteki Népszabadság.

Álláspontjának tisztázására szólította fel az EBESZ kisebbségügyi főbiztosát az Amerikai Magyar Szövetség

Levélben szólította fel álláspontjának tisztázására Knut Vollebaeket, az EBESZ kisebbségügyi főbiztosát a szlovákiai magyar kisebbség helyzetével és az annak nyújtott magyarországi támogatással kapcsolatban az Amerikai Magyar Szövetség, amiről csütörtökön értesítette az MTI washingtoni irodáját.