rss      tw      fb
Keres

Megkezdődött a debreceni "darabolós" gyilkosság ügyének tárgyalása

Iratismertetéssel és a vádlott meghallgatásával megkezdődött a debreceni "darabolós" gyilkosságként ismertté vált ügy tárgyalása pénteken a Hajdú-Bihar Megyei Bíróságon. Ráduly Zsolt Gyula a vád szerint 2010-ben megölt és feldarabolt egy idős asszonyt, majd agyonvert egy idős férfit.

Antal Árpád: a magyar és a román közeledést is segítené a román rendőrök magyar nyelvismerete

A többséget alkotó magyar és a kisebbségben lévő román lakosság közötti megértést, egymás megismerését és közeledését is elősegítené, ha a sepsiszentgyörgyi önkormányzat fennhatósága alá kerülő román rendőrök a következő egy évben megtanulnának magyarul - mondta pénteken az MTI-nek Antal Árpád, a város polgármestere.

MSZP: a pécsi jutalmak ügye csak figyelemelterelés

Az MSZP pécsi szervezetének elnöke szerint a napokban kipattant "jutalombotrány" csak azt szolgálja, hogy a pécsi fideszes városvezetés elterelje a figyelmet a város valós gondjairól.

Országvédelmi akcióterv - Patai: a Bankszövetség az Alkotmánybírósághoz fordul a végtörlesztés miatt

A Bankszövetség hétfői elnökségi ülésén tekinti át, hogy milyen beadványt nyújtsanak be az Alkotmánybírósághoz a végtörlesztés miatt - jelentette be Patai Mihály, a Magyar Bankszövetség elnöke pénteken a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) budapesti csúcstalálkozóján.

MTVA: feljelentés a Duna TV egyes szerződéseivel kapcsolatban

Feljelentést tesz a Duna Televízió Zrt. által 2010-ben, Cselényi László elnökségi időszaka alatt megkötött egyes műsorgyártási szerződések vonatkozásában a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) vezérigazgatója - tájékoztatta az MTI-t pénteken az MTVA szóvivője.

Jövőre is fizetési mérlegtöbbletet várnak az elemzők

A piaci várakozásoknak megfelelt a második negyedévi 606 millió eurós folyó fizetési mérleg többlet, idénre és jövőre is pozitív mérleget várnak az MTI által megkérdezett elemzők.

Réthelyi Miklós: a kormány számít az idősek munkájára és tapasztalataira

Réthelyi Miklós miniszter az idősek világnapja alkalmából tartott pénteki budapesti rendezvényen, a Művészetek Palotájában azt mondta: a nemzeti együttműködés kormánya számít az idősebb nemzedék munkájára és tapasztalataira.

Kopits György: a gazdasági kormányzás kulcsa az erős intézményrendszer

A sikeres gazdasági kormányzáshoz elengedhetetlen egy erős monetáris és fiskális intézményrendszer kiépítése, vagy a meglévő intézmények megerősítése - mondta Kopits György közgazdász, a Költségvetési Tanács volt elnöke pénteken Budapesten a "Közép-Európa a globális gazdasági válság után" című konferencián.

Tovább gyengült a forint pénteken délelőtt

Tovább gyengült a forint pénteken délelőtt a főbb devizákkal szemben, folytatva az előző napi tendenciát.

Megjelentek az adótörvények módosításai

A gázolaj jövedéki adója november 1-től 13 forinttal emelkedik, és lényegesen magasabb lesz az adója ettől az időponttól a nem gyümölcs alapú párlatoknak is - a parlament által hétfőn elfogadott adótörvény-módosítások a legutóbbi Magyar Közlönyben jelentek meg.

Újból megpróbáltak visszaélni a PSZÁF nevével

Ismét a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) nevében keresnek meg ügyfeleket egyes biztosítási üzletkötők, a felügyelet rendőrségi feljelentést tett a jogsértés gyanúja miatt - közölte a PSZÁF pénteken az MTI-vel.

Közgazdász-vándorgyűlés - NAV: beszedhető a plusz 40 milliárdos adóbevétel

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) várakozásai szerint beszedhető az idén elvárt plusz 40 milliárdos adóbevétel, s várható az is, hogy a mintegy 250 milliárdra becsült, az európai döntés alapján visszafizetendő általános forgalmi adó egy része szintén visszakerül a költségvetésbe - közölte pénteken az adóhatóság elnökhelyettese Pécsett, a Magyar Közgazdasági Társaság 49. vándorgyűlésén.

Lapszemle - Közel 20 milliárd forintot hozott az F1-es Magyar Nagydíj

Egy friss gazdasági tanulmány szerint közel 20 milliárd forintot hozott Magyarországnak a júliusi Forma-1-es Magyar Nagydíj, miközben a mogyoródi pályát üzemeltető Hungaroring Sport Zrt. azon dolgozik, hogy az idén ne legyen veszteséges.

Londoni elemzők meredeken rontják közép-európai GDP-előrejelzéseiket

Meredeken rontották a közép-kelet-európai országok - különösen Magyarország és Csehország - jövő évi gazdasági növekedésére adott becsléseiket pénteki új prognózisukban londoni felzárkózó piaci elemzők, elsősorban az euróövezetben várt recesszió negatív keresleti hatásaira hivatkozva.

A polgármestert jogerősen elítélték, új választás várható Somogyacsán

Somogyacsa rövidesen polgármestert választ: Lengyel Ferenc, a község jelenlegi független polgármestere a Somogyi Hírlap információja szerint napokon belül bejelenti lemondását a jogerőssé vált, felfüggesztett börtönbüntetése miatt. A megyei bíróság szóvivője az ügyről pénteken az MTI-vel azt közölte, hogy a polgármester márciusban "lefejelt" egy buszvezetőt Igalon.

BM: gyors eljárási rend kialakítását célozza az új szabálysértési törvényre vonatkozó javaslat

Elzárással is büntethető lenne az, aki bíróság által feloszlatott társadalmi szervezet egyenruháját vagy formaruháját viseli, a közérdekű munka önálló, vagy mellékbüntetésként is kiszabható lenne, emelkedne a pénzbírságok legalacsonyabb és legmagasabb összege és legfeljebb egy óra időtartamra feltartóztathatná a tetten értet a jövőben a helyszíni bírság kiszabására jogosult hatóság - derül ki a szabálysértésekről, a szabálysértési eljárásról és a szabálysértési nyilvántartási rendszerről szóló új törvény kormányzati portálon közzétett belügyminisztériumi tervezetéből.

MNB: a háztartások devizában nettó visszafizetők augusztusban is

Augusztusban a háztartások - az előző hónaphoz hasonlóan - forintban több hitelt vettek fel, mint amennyit törlesztettek, azaz nettó-hitelfelvevők voltak, míg devizában többet törlesztettek, mint amennyit felvettek, azaz nettó-törlesztők voltak.

Szakszervezeti demonstráció - Változatlan a kormány álláspontja nyugdíjügyben

A kormány álláspontja az ország megújításával, átalakításával, egy új munka törvénykönyve megalkotásával, valamint a korkedvezményes és korengedményes nyugdíjakkal kapcsolatban nem változott meg - közölte a kormányszóvivői iroda pénteken az MTI-vel a napokban zajló tüntetésekre reagálva.

Jankovics Marcell távozik a Nemzeti Kulturális Alap éléről

Jankovics Marcell távozik a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) éléről, az új vezető L. Simon László, az Országgyűlés Kulturális és Sajtóbizottságának elnöke lesz.