rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. november 4.


Bolgár György kérdései 2011. november 4-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy megépítik a Puskás stadiont harmincötmilliárd forintért. Az egyre súlyosbodó költségvetési nehézségek ellenére a kormány elfogadta a stadion újjáépítésének koncepcióját, és hamarosan el is kezdik a bontást – ötmilliárdért. Maga az új stadion 2015-re lesz kész, negyvenezer férőhellyel, harmincötmilliárd forintból, bár a Bukarestben elkészült ötvenötezres stadion ennek a duplájába került, vagyis az összeg valószínűleg alábecsült. Válság idején megaberuházás a sportba?

Másik témánk, hogy a kormány szerint ötvenmilliárd forint plusz bevételt hoz az eva megszüntetése. A Napi Gazdaság című gazdasági lap szerint azonban inkább bevételkiesést fog eredményezni. Nem baj, ötleteljünk bátran?

Beszéljük meg aztán, hogy Gyurcsány Ferenc új pártja valószínűleg sem most, sem később nem alakíthat frakciót a parlamentben – legalábbis Kövér László pártelnök így változtatná meg a törvényt és a házszabályt. Csak nem vagyunk meglepve?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Kerényi Imre megfesteti a 2006. őszi rendőrattakot is az új alaptörvény érvénybe lépése alkalmából? A rendező, aki az alaptörvény asztalát is kitalálta, tizenöt tablóképet rendelt az elmúlt százötven év szerinte legfontosabb történelmi eseményeiről. Szóval most már kőbe lesz vésve, vagy vászonra lesz festve a rendőrterror?

És végül mi a véleményük arról, hogy megszűnik a Heti Hetes, vagy legalábbis hosszú téli álmot fog aludni? Vajon miért?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!