rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. november 3.


Bolgár György kérdései 2011. november 3-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy közeledik a görög tragédia. Az ország pengeélen táncol, mi lesz velük, mi lesz velünk és mi lesz az Európai Unióval? Vagy bele se merjünk gondolni?

Következő témánk, hogy az elkövetkező hetekben országjárásba kezdenek a kormány tagjai, legalább 150 rendezvényen próbálják majd elmagyarázni a kormány intézkedéseit. Ebben Orbán Viktor is részt vesz, de nem földrajzilag, közölte szóvivője. Ugyanis ő Budapesten folytat majd mindenféle tárgyalásokat. Országjárás vagy egyhelyben járás?

Aztán beszéljük meg, hogy a kormány megszünteti az egyszerűsített vállalkozási adót, az evát. Egy kiszivárgott angol nyelvű terv szerint pedig jövőre már 1400 milliárd forintot kíván megtakarítani a költségvetésben. Mi lesz, ha még megszorításokra is szükség lesz?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Kövér László nem döntött a Gyurcsány-frakció megalakulásának engedélyezéséről, rábízta az ügyet a parlamenti alkotmányügyi bizottságára. Biztos kezekben marad így is?

Mi a véleményünk tovább arról, hogy a Legfelsőbb Bíróság elnöke keményen kritizálta az új bírósági igazgatási rendszert, amilyenhez hasonló hatalomközpontosítást még a késő Kádár-rendszerben sem tapasztalt. Ne legyünk már olyan ortodoxak?

És végül beszéljük meg, hogy szép csendben nem indult újra a Fábry-show az RTL Klubon. Egyes hírek szerint viszont a köztévé megveszi. Népszerű közszolgálat?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!