rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. október 27.


Bolgár György kérdései 2011. október 27-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy az európai uniós megállapodásból a forint és Magyarország nem tudott profitálni. Az euró árfolyama 302 forint fölött van. Egy budapesti nemzetközi gazdasági fórumon pedig szinte mindenki pesszimistán beszélt az ország kilátásairól. Közben pedig az is kiderült, hogy tegnapelőtt nem tudták eladni a magyar állampapírokat. Az alagútban vagyunk, és jön a vonat?

Másik témánk, hogy újabb adók tervével jöttek elő kormánypárti képviselők. A leghúzósabb ezek közül egy közösségi közlekedési adó lenne, amelyet a vállalkozásokra vetnének ki, méghozzá Budapesten és környékén az árbevétel egy, vidéken pedig fél százalékában. És ez még nincs benne azokban a költségvetési adóemelésekben, amelyek egy főre évi százezer forintot tennének ki jövőre. Még jó, hogy nem lesznek megszorítások?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a kormány által elfogadott köznevelési törvény titkos melléklete több mint hatszáz iskola bezárásával és nyolcezer tanár elbocsátásával számol. Ebből lesz majd béremelés?

És végül beszéljük meg, hogy majdnem kétezer szakorvos és rezidens adta le felmondólevelét, ami akkor válna érvényessé, ha a kormány az év végéig nem rendezné a helyzetüket. Egészségügyi összeomlás a küszöbön?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!