rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. október 26.


Bolgár György kérdései 2011. október 26-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy egy év alatt felére csökkent a Fidesz-KDNP támogatóinak aránya a teljes népességen belül. Ez olvasható a Tárki legújabb közvéleménykutatásában.

Következő témánk, hogy mindössze tíz képviselő és kormánytag jelenlétében kezdődött meg a jövő évi költségvetés vitája a parlamentben, holott ezúttal a miniszterelnök jobb keze, Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter terjesztette elő a törvényjavaslatot. Kár a szóért?

Aztán beszéljük meg a változatlanul tervben lévő ingatlanadót, amely akár évi háromszázezer forintos teher is lehetne egy mindössze tízmillió forint értékű lakáson. Hogy képzelik?

Mit gondolnak továbbá arról, hogy tizenkét milliárd forintos állami támogatásból építenének új Fradi stadiont?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a német színházi akadémia nyilatkozatban bírálta a Dörner Csurka kinevezést az Új Színház élére. És a döntés visszavonására szólította fel a főpolgármestert. Az akadémia szerint a Haider-féle osztrák szabadságpárt 2000-es bekerülése a kormánykoalícióba ártalmatlannak tűnik összehasonlítva azzal, ami jelenleg Magyarországon történik és a jövőben fenyeget.

Végül mi a véleményük arról, hogy a jelenlegi titkosszolgálatokkal már hajlandók együttműködni az önkormányzatok, bár néhány éve a Fidesz még hevesen bírálta a szocialista kormányt, mert nemzetbiztonsági védelem alá akarta helyezni a nagyobb önkormányzatokat. Most viszont Tarlós István főpolgármester együttműködési megállapodást kötött az Alkotmányvédelmi Hivatal vezetőjével. Ez a titkosszolgálat már egészen más?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!