rss      tw      fb
Keres

Eva Rhodes-ügy - Ítélethirdetés helyett további bizonyítás

MTI 2010. május 13., csütörtök 9:55

Nem hirdetett ítéletet, ehelyett további szakértői véleményeket kért Eva Rhodes megölésének ügyében csütörtökön a Győr-Moson-Sopron Megyei Bíróság.

A bíróság fizikus szakértőt kér fel annak tisztázására, okozhatott-e halált a vádlott által megnevezett eszközzel a nő fejére mért ütés, orvos szakértőktől pedig az áldozat egészségügyi állapotával kapcsolatos további adatokat vár.

A tárgyalás szeptember 2-án folytatódik. Köszler Ferenc bíró tájékoztatása szerint ítélethirdetés nyolc nappal később várható.

A bíró - az eljárás több résztvevőjének korábbi nyilatkozatához hasonlóan - a tárgyaláson megjegyezte: "meglehetősen nyomszegény eljárásban van részünk".

A vád szerint a harmincas évei elején járó A. Csaba 2008 szeptemberében ütötte meg ököllel, majd fejszenyéllel olyan súlyosan a munkaadóját, a bőnyi állatmenhelyet üzemeltető magyar származású, brit állampolgárságú nőt, hogy az meghalt. A tettes elégette, majd egy közeli telken elásta Eva Rhodes földi maradványait, néhány ezer forintját és laptopját pedig magához vette.

A férfi ellen emberölés és kifosztás miatt emeltek vádat.

A vádlott az első tárgyalási napon, április 20-án beismerte a terhére rótt bűncselekmények elkövetését. A. Csaba az utolsó szó jogán azt mondta: megbánta tettét. Az ügyész akkor emberölés és kifosztás miatt kérte a vádlott elmarasztalását, míg a védő elsődlegesen védence felmentését kérte, mégpedig bizonyítékok hiányára hivatkozva. Álláspontja szerint a bizonyítékok hiánya lehetetlenné teszi, hogy ok-okozati összefüggést állapítsanak meg a sértett halála és ügyfelének tettei között, s a férfi csak súlyos testi sértésért marasztalható el.

(FOTÓ)