rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. október 21.


Bolgár György kérdései 2011. október 21-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy már nem Orbán Viktor a legnépszerűbb politikus Magyarországon – legalábbis a Medián felmérése szerint –, helyette Kósa Lajos vezeti a rangsort Schmitt Pál és Rogán Antal előtt. Igaz, a különbségek minimálisak, és a népszerűségi indexe mindenkinek rendkívüli alacsony. De hol van az ellenfél?

Másik témánk, hogy a fideszes frakcióvezető, Lázár János szerint a bankrendszer ellenállását meg fogják törni. De vajon mire lesz képes egy megtört bankrendszer?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy szegedi egyetemisták éhségsztrájkot kezdtek a felsőoktatási törvény elleni tiltakozásul? Ennyire súlyos a helyzet?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy megjött az első kínos külföldi pofon az új színházi kinevezés, Dörner és Csurka helyzetbe hozása miatt? Lemondta ugyanis operaházi szereplését a világhírű karmester, Christophe von Dohnányi. Még ráadásul egy Dohnányi?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy az adatvédelmi biztos szerint nem volt jogellenes az Orbán-beszéd kéziratának lefotózása a parlamenti karzatról? Néhány hete ugyanis az Index és az Origo fotósa készített képet a miniszterelnök beszédének sokszorosan átjavított változatáról, mire a parlament kitiltotta őket az épületből. Az adatvédelmi biztos szerint ez nem volt jogszerű, hiszen fotózni lehetett, és ez nem sértett személyes adatokhoz való jogot.


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!