rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. október 20.


Bolgár György kérdései 2011. október 20-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a rendszerváltás óta még nem volt annyi bizonytalan és passzív választópolgár mint most. Az Ipsos felmérése szerint ötvenöt százalék nem talál magának pártot. Azok közül viszont, akik találnak, negyvenhét százaléka a Fideszt támogatja. Huszonnégy az MSZP-t és huszonkettő a Jobbikot. Vajon a rezignáltság a riasztóbb vagy a Jobbik erősödése?

Másik témánk, hogy Schmitt Pál szerint Magyarországon százszázalékos a demokrácia és nincs igaza az amerikai politológusnak, Charles Gátinak, aki szerint Magyarország nemzetközileg elszigetelődött. Nagyon sok barátunk van Európában mondta a Die Pressének a magyar köztársasági elnök. Közelebbről?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Gyurcsányék szombaton döntik el, mennek-e az MSZP-ből vagy maradnak? A volt miniszterelnök a terrorcselekmények gyanújával ellene indított ügyészségi vizsgálatról azt mondta, nem vagyok olyan félelmetes fickó. Mégis félnek tőle?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy Orbán Viktor szerint nem lehet a kormány nyakába varrni a magyar lakosság eladósodását, mert ez az emberek életstratégiájából fakadt. Legalábbis ez volt a véleménye még 2006-ban a választás közepén, pontosabban két választási forduló között egy tévéinterjúban. Változnak az idők?

Beszéljük meg aztán, hogy egy színésztársa szerint Eperjes Károly áll az Új Színházi pályázatot megnyerő Dörner György mögött. Gáspár Sándor úgy gondolja, hogy Dörnernek vissza kellene lépnie.

És végül ha kultúrharc, legyen kultúrharc. József Attila szobrát is el akarják távolítani a Kossuth térről. Nemcsak a Kossuth-emlékművet és a Károlyi-szobrot. Mindent vissza?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!