rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. október 19.


Bolgár György kérdései 2011. október 19-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy terrorcselekmény gyanújával kezdtek nyomozást Gyurcsány Ferenc ellen a 2006 őszi tömegoszlatások miatt. Völgyesi Miklós nyugalmazott legfelsőbb bírósági bíró erről szóló feljelentését ugyanis az ügyészség befogadta. Terrorista miniszterelnök? Nem lőnek túl a célon?

Ezzel kapcsolatos, hogy az ismert magyar származású amerikai történész politológus szerint, ha Gyurcsányt elítélik, az végleges bizonyíték volna arra, hogy Magyarország nem jogállam többé. Charles Gáti a jobboldali bécsi Die Pressének nyilatkozott, természetesen még a Sukoró-per előkészületeivel kapcsolatban. De hol élnek ezek a nyugatiak? Bécsben? Washingtonban?

Következő témánk, hogy Szijjártó Péter szerint Orbán Viktor és az amerikai nagykövet tegnapi találkozóján szó sem volt semmiféle tiltakozásról. Washingtoni lapértesülés szerint viszont a magyar miniszterelnök arról biztosította a nagykövetet, hogy válaszolt vagy válaszol az amerikai aggályokra, az alkotmánnyal, a médiával vagy az ellenzékkel kapcsolatosan. Meg lehetünk nyugodva?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy a Fidesz már benyújtotta az 56-os bűnösök felelősségre vonásáról szóló törvényjavaslatot. Tegnap kitalálták, ma benyújtották, holnap elfogadják?

Aztán mi a véleményük arról, hogy Orbán Viktor szerint a magyar kormány nem bank és biztosító ellenes. A magyar gazdaság pedig Európa nagy és nehézkes hajójához képest egy gyorsnaszád. Eléjük vágunk?

És végül beszéljük meg, hogy 18 Pest megyei iskolában nincs fűtés, mert a megyei önkormányzat százmillióval tartozik a gázszolgáltatónak. Hogyan juthattunk idáig és még hova juthatunk?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!