rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. október 18.


Bolgár György kérdései 2011. október 18-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy nem lesz fideszes nagygyűlés az Astoriánál, de a civil ellenzékiek a fideszeseket is várják a saját megmozdulásukra. Vicc?

Másik témánk, hogy visszamenőlegesen politikai büntetőadót vetne ki a Fidesz a pártállami rendszer egykori tisztségviselőire és megvonná tőlük a nyugdíjukat, illetve csak a minimál nyugdíj kétszeresét hagyná meg nekik. Ezt meg hogy képzelik és hogy csinálják?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy Orbán Viktor ma fogadja az amerikai nagykövetet, aki augusztus óta hiába próbál neki személyesen átadni egy washingtoni kormányüzenetet vagy inkább figyelmeztetést. Vajon most mi lesz rá a válasza?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a Fidesz alelnöke, Kósa Lajos szerint nem mi hívtuk ide tárgyalni az IMF-et, hanem ők kértek tőlünk találkozót. Itteni megbízottjuk pedig annyira nem ismeri a magyar helyzetet, hogy nem is érdemes vele konzultálni. Még egyszer kipateroljuk őket?

És végül beszéljük meg, hogy minden eddiginél magasabbra 20 605 milliárd forintra emelkedett a magyar államadósság összege a nyugdíjvagyon elvétele ellenére. Közben pedig kiderült, hogy Orbán Viktor devizában fizette vissza devizahitelét. De miből volt neki devizabevétele? Ami vagyonnyilatkozatában nem szerepelt. Ezt próbálta megtudni a Népszabadság, de egy ideje eredménytelenül.


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!