rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. október 14.


Bolgár György kérdései és a Klubrádió közleménye a 2011. október 14-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a budapesti amerikai nagykövet hónapok óta hiába kér találkozót Orbán Viktortól, pedig hivatalos diplomáciai jegyzéket szeretne neki átadni. Erről a Washington Post című befolyásos amerikai lap írt mai számában, és erre – hogy, hogy nem – a magyar miniszterelnök a jövő héten mégis fogadja Kounalakis asszonyt. Orbán Viktornak nincs étvágya a demokráciára – írta címében a Washington Post. Hallottak már ilyet?

Mit gondolnak aztán arról, hogy bár tavaly kipateroltuk innét az IMF-et, most mégis itt tárgyalnak a Valutaalap emberei? Készül valami?

Következő témánk, hogy a Fidesz október 23-i megemlékezése idején Orbán Viktornak Brüsszelben kellene lennie az uniós országok csúcsértekezletén. Vajon melyik helyszínt választja a kormányfő?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy az MSZP-frakciótagok többsége már aláírta maradási szándékát a párt parlamenti csoportjában. Mit léphetnek erre Gyurcsány hívei?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a fideszes Wittner Mária el akarja vetetni az előző rendszer vezetőinek kiemelt nyugdíját? A Fidesz-frakció jövő héten tárgyalj a javaslatot.

És végül beszéljük meg, hogy jelentősen drágul a kötelező felelősségbiztosítás, mert a kormány a díjak harminc százalékában állapítja meg az újonnan bevezetendő baleseti adót. Vezessünk balesetmentesen, vagy olcsón?

***

Mielőtt azonban elkezdenénk beszélgetéseinket, van egy szomorú hírem: elhallgat a Klubrádió a balatoni régióban, a Dzsem rádiós hálózat ajkai, balatonfüredi, keszthelyi, pápai és veszprémi frekvenciáján. A Klubrádió és a helyi rádió vezetése mindent megtett azért, hogy az érintett négy megyében a hallgatók ne veszítsék el kedvenc adójukat, a Médiatanács azonban már hónapokkal korábban úgy döntött, hogy nem maradhat meg a balatoni hálózat, ugyanis a hatóság megkezdte a frekvenciák egyenkénti árusítását. Azt a javaslatunkat, hogy a már megbontott hálózat frekvenciadíját az átmeneti időszakra mérsékeljék, a Médiatanács elutasította. A szerződés megváltoztatásáról szóló tárgyalás feltételéül a teljes díj kifizetését és a változatlan szerződés aláírását támasztotta, ilyen körülmények között sajnos még átmeneti időszakban sem áll módunkban a szolgáltatásunkat folytatni, ezért le kell kapcsolni adóinkat a balatoni régióban, reméljük, csak ideiglenesen. Úgyhogy kérjük, addig is hallgassanak minket az interneten! A magam részéről sajnálom.


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!