rss      tw      fb
Keres

XVI. Benedek: a püspökök keressék az igehirdetés új útjait

MTI 2011. szeptember 30., péntek 20:03

„Misszionárius merészségre", az igehirdetés és a hittérítés új útjainak keresésére biztatta XVI. Benedek pápa az európai főpapokat pénteken az albán fővárosban ülésező Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának küldött üzenetében.

A tanácskozáson részt vesz Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek is, akit pénteken öt évre ismét az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsának elnökévé választottak.

Az új utak keresésekor megkülönböztetett figyelemmel kell lenni a fiatal nemzedékre - üzente a katolikus egyházfő.

A tiranai európai püspöki konferencia fő témája az új evangelizáció a Vatikáni rádió pénteki tudósítása szerint.

XVI. Benedek 2012 októberére külön zsinatot hívott össze az új evangelizáció témakörében, és tavaly októberben megalakította az Új Evangelizáció Pápai Tanácsát.

Erdő Péter a Vatikáni Rádiónak adott nyilatkozatában kifejtette: az új evangelizáció újrafelfedezést jelent, és azt, hogy azokban az országokban hirdetik az evangéliumot, amelyeknek a kulturális gyökerei a keresztény vallásból erednek, de amelyek eltávolodtak a kereszténységtől. "Tömegesen vannak olyanok Európában, akik még soha nem kerültek közvetlen kapcsolatba a keresztény hittel" - érzékeltette Erdő Péter a katolikus egyház e missziójának jelentőségét.