rss      tw      fb
Keres

Az al-Kaida elhallgattatná az iráni elnököt összeesküvés-elméletei miatt

MTI 2011. szeptember 29., csütörtök 15:44

Az al-Kaida nemzetközi terrorhálózatnak elege lett Mahmúd Ahmadinezsád iráni elnök összeesküvés-elméleteiből, és felszólította a politikust, hogy hagyjon fel a 2001. szeptember 11-ei támadásokkal kapcsolatos "nevetséges nézeteinek" terjesztésével - írta csütörtökön a Daily Mail című brit napilap internetes kiadása.

"Az iráni kormány Ahmadinezsádon keresztül azt állította, hogy úgy gondolja, nem az al-Kaida áll a 9/11-es merényletek mögött, hanem az amerikai kormány. Feltehetjük a kérdést: mi az oka, hogy Irán egy ilyen nevetséges elméletet hirdet, amely ellentétben áll a logikával és a bizonyítékokkal?" - firtatták a szélsőségesek.

A terrorhálózat szerint erre egyszerű a válasz: azért, mert az al-Kaida "vetélytárs a jogaitól megfosztott muszlimok szívéért és lelkéért folytatott harcban", és "sikerült neki az, ami Iránnak nem" - idézte az iráni média az al-Kaida angol nyelvű folyóiratát, az Inspire-t szerdán.

"Ezért volt szüksége az irániaknak arra, hogy kétségbe vonják 9/11-et, és mi erre a legjobb módszer? Az összeesküvés-elméletek" - tette hozzá a lap.

Ahmadinezsád legutóbb az ENSZ Közgyűlésének ülésén adott hangot sokakat felháborító nézeteinek. Az iráni elnök beszéde alatt több ország küldöttei felálltak, és elhagyták a termet.