rss      tw      fb
Keres

Bajban Európa nagy idegenforgalmi cégei

MTI 2011. szeptember 29., csütörtök 13:48

A kereslet pangása miatt egyre több nagy európai idegenforgalmi vállalat számol be nehézségekről, legutóbb a német TUI jelezte, hogy átszervezésének jegyében többszáz fős leépítést hajt végre, a brit Thomas Cook pedig azt jelentette be csütörtökön, hogy az idén nem fog osztalékot fizetni.

Németország legnagyobb idegenforgalmi vállalata, a TUI Deutschland mintegy 600 fős leépítést tervez végrehajtani, amit a társaság elnöke egyebek mellett az ügyfelek utazási szokásainak változásával magyarázta: csökken a kereslet a hagyományos csomagtúrák iránt, miközben rohamosan növekszik az online kínálat, illetve az egyéni luxus utak iránt való érdeklődés.

Ez egyszersmind azt jelenti, hogy a foglalás egyre inkább az interneten történik, másrészt viszont a luxus utakat igénylőket sokkal célzatosabban kell kiszolgálni. Emiatt viszont kisebb személyzetre van szükség az utazási irodákban - fejtette ki a társaság elnöke.

Európa második számú utazási vállalkozásánál, a brit Thomas Cooknál olyan feszült a pénzügyi helyzet, hogy nem fizet osztalékot. A társaságnál több korábbi profitfigyelmeztetés után csütörtökön azt közölték, hogy most a pénzügyi helyzet javítására koncentrálnak, s az év végén megállapodásra készülnek a bankokkal.