rss      tw      fb
Keres

Bod Péter: a válságkezelés folyamatos tanulást követel meg

MTI 2011. szeptember 14., szerda 12:09

ebruárban induló gazdasági válságügyi szaka - mondta Bod Péter Ákos egyetemi tanár, a kurzus vezetője szerdán Budapesten.

A válság a piacgazdaság folyamatos túlélésének velejárója, s nem lenne meglepő, ha "www alakúvá" válna - mondta a Corvinus Egyetem professzora, korábbi jegybankelnök. Hozzátette azt is, hogy a válság a pénzügyi rendszer természetes része, miközben az euró a válság előtt tíz évig kiválóan működött.

A válság 2009-ben túl rövid idő alatt konszolidálódott, a bankokat, azaz a magánszektort túl gyorsan megmentették az államok, amelyek ennek nyomán hatalmas adósságokat halmoztak fel - magyarázta Bod Péter Ákos.

Gáspár Péter Pál, a KTI igazgatója elmondta, az adott szakma, szakterület szakértőjévé, felelős vezetőjévé válás megköveteli a legfelső szakmai képesítés, a szakirányú másoddiploma megszerzését. A most induló szakképzés másik két újdonsága a nemzetközi business marketing, illetve a nemzetközi fizetésképtelenségi szak. Ez utóbbi képzést az indokolja, hogy a különböző vállalkozások csődjei és felszámolása sok esetben határokon átívelő - tette hozzá.