rss      tw      fb
Keres

OGY - Már hétfőn dönthet a parlament a fordított áfa-fizetés szabályairól

MTI 2011. szeptember 14., szerda 11:53

Ha a kormány addig benyújtja, a jövő héten a parlament már dönthet is az otthonvédelmi akcióterv részeként bejelentett, a mezőgazdaságot érintő fordított áfa-fizetés rendjét érintő javaslatról. A kormány ugyanis azt fogja kérni az Országgyűléstől, hogy az indítványról a házszabálytól eltérve tárgyaljon, vagyis az általános és részletes vitát, valamit a zárószavazást is bonyolítsák le ebben a kérdésben még a hétfői ülésnapon.

A házbizottság szerdai tanácskozását követően Altorjai Anita, az Országgyűlés sajtófőnöke az MTI-nek nyilatkozva elmondta, hogy a kabinet várhatóan még a héten benyújtja a távhőszolgáltatással kapcsolatos javaslatát is, amelynek szintén már a jövő héten megkezdődne az általános vitája, és így a tervek szerint, már október elsején hatályba lépne. Ezen kívül várható, hogy szintén még e héten terjesztik be a Nemzeti Közszolgálati Egyetemről szóló indítványt.

A házbizottsági tanácskozáson a Fidesz a napirend kiegészítését kérte a bírói álláshelyek betöltéséről szóló indítvánnyal.

A parlament a jövő héten kétnapos tanácskozást tart. Hétfőn szavaz a plénum a katasztrófavédelemről szóló előterjesztésről, amelynek egyes részei csak kétharmados szavazati aránnyal fogadhatók el. Kedden megkezdődik a tavalyi zárszámadásról szóló törvényjavaslat általános vitája.