rss      tw      fb
Keres

VastapsA parlament hétfői ülésén az MSZP elnöke Orbán monomániás államadósság-csökkentő politikáját a diktátor Ceausescu ugyanolyan, kényszeres adósságtörlesztő politikájához hasonlította.

Amire  Orbán így vágott vissza: „A magunkfajták számára nincs szebb annál, mint mikor egy MSZP-s komcsizik".

Ügyes! A mondatban egyszerre van benne az, hogy az MSZP azonos a kommunistasággal, ő viszont semmiképp sem lett lediktátorozva, hanem csak lekommunistázták.

Ez utóbbi a következő módon állt elő: Ceausescu egyszerre volt diktátor és kommunista.

Orbán Viktorról tudjuk, hogy szemben állt Ceausescuval, és semmiképpen sem kommunista. (Jó, pontosítok: semmiképpen sem úgy kommunista.)

És mivel Orbán semmiképpen sem kommunista, viszont szemben állt Ceausescuval, amikor Mesterházy Ceausescuhoz hasonlítja őt, akkor egy nem kommunistát hasonlít egy kommunistához.

Tehát: Mesterházy nem diktátorozott, hanem kommunistázott, világos? Amivel szintén nem érhetett célba, hiszen ezzel megint csak önmaga gyengeségét leplezte le: önellentmondásba keveredett, és beigazolta, hogy a kommunisták egymást is ölik.

Orbán válaszát a fideszesek frakciója hosszan tartó, véget nem érő vastapssal ünnepelte. Extázisba estek, hogy ilyen frappánsan visszaverték a kommunistaság vádját. Amitől több százezer néző hátán a hideg veríték folyt le.

Majd amikor a Fideszesek hátán folyik le hideg veríték a saját vastapsuk hallatán, na akkor egy picit arrább leszünk. (A romeltakarításban, de az már egy másik kérdés.)

(Lévai Júlia)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!