rss      tw      fb
Keres

Augusztus-szeptember az albérlet keresés csúcspontja

MTI 2011. szeptember 10., szombat 4:30

Augusztus közepén az éves átlag háromszorosára szökik az albérletkeresők száma, szeptember elején még 15 százalékkal magasabb és csak a hónap végére esik kicsivel az átlag alá - közölte az ingatlanROBOT.hu ingatlankereső honlap elemzése eredményét az MTI-vel.

A honlapon több mint száz ingatlan ügynökség kínálatából lehet keresni, az elemzés pedig hét évre nyúlik vissza. A kínált albérletek száma 5 ezer, amelyeknek a 60 százaléka budapesti.

A napi albérletkeresés átlaga 3 ezer körül van, augusztus közepén ez mindig 10 ezer körülire ugrik - olvasható az elemzésben.

Legkevesebben decemberben keresnek albérletet, ilyenkor az átlag 60 százalékára esik a keresés. Érdekes, hogy karácsony és újév között újra élénkül a kereslet, amely kitart január végéig. Januárban az éves átlagot 10 százalékkal haladja meg az érdeklődés. Utána esik a keresések száma, hogy március végén elérje az átlag 80 százalékát.

Ez a tendencia folytatódik a második negyedévben is, csak júniusban emelkedik az érdeklődés, akkor viszont 30-40 százalékkal is meghaladja az átlagot.

Utána jön a csúcsot döntő harmadik negyedév.