rss      tw      fb
Keres

Postabontó



A minap levelet kaptam Kanadából. A boríték egy kis átlátszó műanyagtasakban volt, és a Magyar Posta Zrt. tájékoztatót is mellékelt hozzá. „Kedves Ügyfelünk” megszólítással tudatták velem, hogy a küldemény a burkolat hasadásával érkezett hozzájuk, ezért tették a tasakba. És valóban, a tasakon keresztül is láttam, hogy a boríték oldala kissé felszakadt.

Milyen gáláns és európai megoldás, gondoltam magamban. Csakhogy amikor kiszedtem küldeményt a tasakból, kiderült, hogy az oldalsó kis szakadáson kívül a boríték egyik hosszabb oldala végig fel van vágva. Ollóval vagy késsel vághatták, mert a vágás teljesen sima és egyenes volt. Vajon ki és miért bontotta föl a borítékot?

Három válasz lehetséges. Vagy a kanadai Nemzeti Terrorelhárítási Központ találta gyanúsnak a Magyarországra menő levelet, és kíváncsi volt, mi van benne. Vagy a Magyar Posta Zrt. akart szívességet tenni, és meg akart kímélni a borítékbontás fáradságos munkájától. (És tényleg, gondoljunk bele! Kést keresni. A hegyét beilleszteni a kis résbe. Végighúzni egy majd 15 centis távolságon. Ilyen melegben! Igazán szép tőlük.) Vagy újra felállították a BM postabontóját, és az ott dolgozó elvtársak gyanúsnak találtak valamit: vagy a feladót, vagy a címzettet, vagy az országot, ahonnan jött. Hát megnézték, mi is jött.

Most törhetem a fejem, hogy melyik a legvalószínűbb megoldás.

(Andor Mihály)


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!