rss      tw      fb
Keres

Spanyol Szuperkupa - Pique: Mourinho tönkreteszi a spanyol futballt

MTI 2011. augusztus 18., csütörtök 10:49

Indulatos nyilatkozatok láttak napvilágot a szerdán botrányos véget ért Barcelona-Real Madrid spanyol labdarúgó Szuperkupa-visszavágó után, melyen a katalánok 3-2-re legyőzték a Real Madridot, s elhódították a trófeát.

A találkozó 94. percében a madridi Marcelo brutálisan beleszállt a Barca hétfőn szerződtetett játékosába, Cesc Fabregasba, amiért azonnal kiállították. Óriási lökdösődés alakult ki a pályán, melynek során a hazaiak részéről David Villa, a fővárosiaktól pedig Mesut Özil is piros lapot kapott. A tumultusban Jose Mourinho, a Real mestere belenyomta ujját Tito Vilanovának, a Barca másodedzőjének a szemébe, majd később a sajtótájékoztatón is sértő megjegyzést tett rá.

A barcelonai Xavi nem is fukarkodott a bírálattal:

"A Real taktikája szánalmas és szégyenletes volt a futballra nézve, és előnytelen, káros képet alakítanak ki magukról. Marcelo belépőjének semmi köze a labdarúgáshoz."

A szintén a katalánokat erősítő Gerard Pique még messzebb ment:

"Mourinho tönkreteszi a spanyol futballt. Nem először történik ilyesmi, mindig ugyanazok vesznek részt benne, ezt valahogy meg kell állítani. Nem érhet minden meccs így véget."

A Barca-edző Pep Guardiola közölte, hogy Vilanova szeme rendben van, és csak annyit tett hozzá:

"A képek magukért beszélnek. Ha nem találunk megoldást, ennek csúnya vége lesz."

A katalánok fennállásuk során tizedszer, sorozatban harmadszor hódították el a trófeát. Az első mérkőzés 2-2-es döntetlennel ért véget Madridban.