rss      tw      fb
Keres

Fidesz: az LMP vidékfejlesztési javaslatai már több éve megvalósultak

MTI 2011. augusztus 5., péntek 18:43

A Fidesz szerint az LMP vidékfejlesztési javaslatai a szatmári településeken már több éve megvalósultak. Vágó Gábor és Szél Bernadett, az LMP képviselői pénteken azt mondták, az önellátó családi gazdaságok támogatását, az energia- és környezettudatosság szélesebb körű terjesztését, valamint tájjellegű vidékfejlesztési programok elindítását szorgalmazzák.

Tilki Attila, a Fidesz országgyűlési képviselője az MTI-hez eljuttatott reagálásában azt írta, a fideszes vezetésű Panyola község negyedik éve szociális földprogramot működtet, amelynek keretében megkezdődött a helyi termékek értékesítése, és a közétkeztetésben a helyben megtermelt terményeket használják fel.

A képviselő közleményében hozzátette: kedvezőnek tartja, hogy az LMP budapesti politikusai felfedezik Szatmár értékeit, azt azonban furcsának nevezte, hogy egy 6 éve folyamatosan megrendezett politikamentes világzenei és pálinkafesztivál helyszínére viszik be a napi pártpolitikát, a helyi viszonyok ismerete nélkül. Szél Bernadett és Vágó Gábor, az LMP választmányi szóvivői pénteki, panyolai sajtótájékoztatójukon közölték, a gazdaság élénkítéséhez a helyi gazdaságok és közösségek megszervezése a jó megoldás, ezért a párt ezt az utat javasolja a kormánynak. Az LMP a nemrégiben elindított "plázastop és piacstart" kampányával is emellett az elv mellett állt ki, pontosan azért, hogy a helyi piacok életképesek maradhassanak - jelezte a szóvivő.