rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. július 29.


Bolgár György kérdései a 2011. július 29-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy koncepciós perektől tartanak a szocialisták Szijjártó Péter fenyegetőzése után. A miniszterelnök szóvivője ugyanis bíróság elé állíttatná a 2002 utáni kormányfőket az államadósság növekedése miatt. Csak szöveg?

Másik témánk, hogy kettőszáznegyven forint közelébe ért a svájci frank, nincs mese, valamit tenni kell, vagy van, és lesz mese?

Ezzel is kapcsolatban mit szólnak ahhoz, hogy csak minimális mértékben csökkent a munkanélküliség az elmúlt három hónapban, és romlanak a gazdasági várakozások is Magyarországon? Ölbe tett kézzel, viszont kivont politikai és jogi fegyverekkel várjuk az újabb válságot?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy az oktatási tárca tervei szerint hamarosan csak nyelvvizsgával lehetne bekerülni az egyetemekre és a főiskolára? Tandíj lesz, viszont nyelvvizsgát szerezni akár vagyonokba is kerülhet?

És végül Schmitt Pál hivatala ismét magyarázkodni kényszerült, ezúttal a Norvégiának küldött részvéttávirat miatt. A király nevét ugyanis Harald helyett Haroldnak írták, de állítólag csak a hivatal honlapján közzétett magyar szövegben. Az elnöki hivatalt még a fordítási ág is húzza? Milyen ág ez?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!