rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. július 28.


Bolgár György kérdései a 2011. július 28-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy ki az a Mélia, ahogy Deutsch Tamás kérdezte nem ennyire cizelláltan a twitter közösségi hálón. Tényleg, hogy jön egy amerikai helyettes külügyi államtitkár ahhoz, hogy a szájára vegye a magyar kormányt? És vajon Szijjártó Péternek van-e igaza, aki szerint senkinek nincs joga ahhoz, se országon belül, se kívül, hogy kétségbe vonja a magyar nép akaratát. Még a magyar népnek sincs?

Aztán ugyancsak Szijjártó Péter az előző kormányok vezetőinek, a miniszterelnököknek a jogi felelősségre vonását szorgalmazta az államadósság növekedése miatt. Mint mondta, a parlament alkotmányügyi bizottságának meg kellene találnia a jogi lehetőséget a felelősségrevonásra. Vajon komolyan beszél? Vagy csak a levegőbe, és nincs szó másról, mint üres fenyegetésről?

Következő témánk, hogy a Tárki közvélemény kutatása szerint a Fidesz továbbra is tartja magát, sőt növelte előnyét az MSZP-hez képest. Ugyanakkor az LMP jön fel a pártok népszerűségi listáján. Értik ezt?

Ehhez képest mit szólnak ahhoz, hogy továbbra is mi vagyunk a legpesszimistábbak a világon egy nemzetközi felmérés szerint. Ekkora Fidesz-fölényben pesszimisták vagyunk?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a közrádió legnépszerűbb, leghallgatottabb hírműsorában, a Déli Krónikában is háromnegyedes többségbe került a kormány a hírekben. Megvannak lepve, ugye?

És végül beszéljük meg, hogy a kormány egészségügyi tervének, az úgynevezett Semmelweis tervnek a visszavonását követeli a Fideszhez közelálló nemzeti egészségügyi kerekasztal. Nekik se tetszik? Mi lesz akkor?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!