rss      tw      fb
Keres

MTVA: a csoportos létszámleépítés során mindvégig jogszerűen jártak el

MTI 2011. július 7., csütörtök 13:29

A Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) megerősíti, hogy a munkavállalóit érintő csoportos létszámleépítés során mindvégig jogszerűen és a szociális szempontokat messzemenőkig figyelembe véve járt el - közölte Cserháti Ágnes, az MTVA szóvivője csütörtökön az MTI-vel.

Az MTVA a csoportos létszámleépítés kapcsán az MTVA ideiglenes Üzemi Tanácsával konzultációt folytatott, amely megállapodással zárult - olvasható az MTI-hez eljuttatott közleményben.

Kérik a sajtó munkatársait, hogy értesüléseiket a létszámleépítés körülményeiről legyenek kedvesek ellenőrizni, s azt is jelzik: ehhez az MTVA Kommunikációs Igazgatósága a rendelkezésükre áll.

Cserháti Ágnes tudatta: minden kollégának, akinek szerződésmódosítást kínálnak, világosan elmondják, hogy nem köteles azt aláírni, a módosítás a munkáltató ajánlata, amelynek elfogadásáról ő szabadon dönthet. A munkaszerződés módosítása a két fél egyező akaratával történhet meg. "Aki ennek ellenkezőjét állítja, az nem mond igazat" - írták.

A közleményben az olvasható: a leépítésben érintettek politikai alapon történő kiválasztására tett utalások súlyos vádak, melyeket az azokat megfogalmazóknak bizonyítaniuk kell majd, akár bíróság előtt is.

"Határozottan kijelentjük, hogy döntéseink kizárólag a közszolgálati média megújítását szolgálják. Akik politikai tisztogatásról beszélnek, azok az elavult, alacsony presztízsű, átláthatatlanul gazdálkodó közmédia fenntartásában érdekeltek" - fogalmazott Cserháti Ágnes.