rss      tw      fb
Keres

Nyugdíjügy - Szijjártó: nem szép dolog "bohóctréfát" űzni az emberekkel

MTI 2011. június 14., kedd 17:28

A miniszterelnök szóvivője szerint "végtelenül szomorú és helytelen", hogy szakszervezeti vezetők a hivatásos állomány rájuk bízott képviselete helyett "bohóctréfát" űznek ebből a megbízatásukból.

Szijjártó Péter így reagált Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének elnöke és Árok Kornél, a Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének elnöke keddi sajtótájékoztatójára, ahol békés, erőszaktól és pártpolitikától mentes, törvényes keretek között zajló megmozdulást ígért csütörtökre a "bohócforradalmat" szervező két szakszervezeti vezető, akik a rendvédelmi dolgozók alkotmányos jogainak védelmében, magánemberként hirdettek demonstrációt a fővárosi Alkotmány utcába.

Orbán Viktor miniszterelnök szóvivője újságírók előtt rendkívül sajnálatos dolognak nevezte, hogy a saját állományuk érdekeinek képviselete helyett a szakszervezeti vezetők "bohóctréfát" próbálnak ebből űzni. "Bohóctréfát űzni emberekkel és családokkal nem szép dolog" - fogalmazott.

A kormány jelenleg az elmúlt nyolc év hibáinak kijavításán dolgozik, át kell szervezni, meg kell újítani az országot annak érdekében, hogy az elmúlt nyolc év hibáit ki tudják javítani, az országot ki tudják szabadítani az adósságcsapdából - mondta Szijjártó Péter, hozzátéve, hogy ehhez együttműködésre törekednek a hivatásos állományban dolgozókkal is. Erről szóltak azok az egyeztetések - folytatta -, amelyek az elmúlt hetekben zajlottak a kormány és a hivatásos dolgozókat képviselő szakszervezetek között. Ezek a tárgyalások folytatódnak, mégpedig egy új életpályamodellről, amelynek nyomán a jelenleginél jobb és méltóbb körülmények között tehetik majd a dolgukat a hivatásos állományban dolgozók - hangsúlyozta.

"Nagyon sajnáljuk, hogy egyesek a saját politikai pecsenyéjük sütögetését, saját politikai ambícióik és karrierjük kiélését fontosabbnak tartják, mint a rájuk bízott állomány képviseletét" - fogalmazott.