rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. június 7.


Bolgár György kérdései a 2010. június 7-ei műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor szerint izgalmasak lesznek és Európában is meglepetéseket okoznak majd a nyáron előkészítendő kétharmados törvények. Vajon mire gondolhatott a miniszterelnök, amikor erről beszélt Kötcsén? Meg tudunk-e lepődni még bármin is?

Másik témánk, hogy 1,6 milliárd forintot keresett tavaly Pintér Sándor belügyminiszter, aki hetek óta tárgyal a rendvédelmi szakszervezetekkel kedvezményeik megvonásáról. Ezzel függ össze, hogy a parlament tegnap este elfogadta azt az alkotmánymódosítást, amely lehetővé teszi, hogy megszüntessék, megvonják vagy átalakítsák a korhatár alatti nyugdíjakat. Lenyelik ezt a szakszervezetek? Vagy bohóc forradalom lesz?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy az adatvédelmi biztos szerint törvényt sért a szociális konzultáció keretében végzett adatkezelés. Ezért a személyes adatokat törölni kell a beérkező kérdőívekről. A kérdőív felső részén található vonalkód ugyanis a kérdőívet egyedivé, személyhez kapcsolhatóvá teszi, és lehetőséget ad egy úgynevezett különbség adatállomány összeállítására, vagyis személyhez kötötten annak nyilvántartására, hogy ki nem küldte vissza a kérdőívet.

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy népegészségügyi termékdíj bevezetéséről dönt hamarosan a kormány. Minden olyan élelmiszerre kivetnék azt, amelynek magas a só vagy a cukor tartalma. A ropitól a hamburgerig, a levesportól a jamekig. Drágulhatnak az élelmiszerek? Csakis a mi érdekünkben?

És végül beszéljük, meg hogy eddig mindössze harminchét millió forintot gyűjtöttek össze az államadósság elleni civil alapba, amelyet egy katolikus plébános kezdeményezett. Hogy leszünk így megmentve?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!