rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. június 3.


Bolgár György kérdései a 2010. június 3-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy a kormány minden jel szerint nem hajlandó kompromisszumra a rendvédelmi szakszervezetekkel, és mindenképpen el akarja törölni a korkedvezményes nyugdíjat. Egy friss felmérés szerint ebben állítólag a társadalom többsége is támogatná. A rendőrök viszont dühösek, és a miniszterelnök háza előtt is demonstrálnának, ezért szolgálatban lévő társaik lezárták a Cinege utca egy részét a miniszterelnök házánál. Méghozzá ugye Orbán Viktor védelmében. Az intézkedés egy hónapig marad érvényben maximum, közölte a terrorelhárítás főnöke. A helyzet fokozódik?

Másik, de ezzel összefüggő témánk, hogy két hét múlva országos forgalomlassításra készülnek a szakszervezetek, tiltakozásul az érdekegyeztetés totális megszüntetése ellen. Vajon a lassítás elég lesz?

Beszéljük meg továbbá, hogy megrendült a miniszterelnök bizalma a nemzeti erőforrás miniszterben, Réthelyi Miklósban, aki a napokban egyedül mert dönteni arról, hogy kinevezi az Operaház élére Horváth Ádám operaénekest, az eddigi miniszteri biztost. Ki kit nevezhet ki, vagy válthat le?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy még Esterházy Pétert is lehazaárulózták Egerben magukat nemzeti érzelműnek nevező fiatalok a Könyvhét ottani megnyitóján? Senki sincs védve?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a Fővárosi Önkormányzat saját tévécsatornát akar. Nem elég a kormányzatnak az, amije már van?

És végül beszéljük meg, hogy kertes házak építését helyezte kilátásba Orbán Viktor a lakásukat vesztett devizahitelesek számára. Ez komoly, vagy csak a Blikk olvasóinak hihető?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!