rss      tw      fb
Keres

MSZP: a Fidesz elfogadta az egészségügy tönkretételét

MTI 2011. június 5., vasárnap 15:36

Az MSZP szerint mind az egészségügy, mind az emberek jobban járnának, ha nem lenne a Fidesznek egészségügyi programja, mivel ezt a területet is elérik a megszorítások, újra a szegények járnak rosszul.

A párt vasárnap, az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: a Fidesz-KDNP-kormány ismét becsapja az embereket, átszervezési döntésekről és áttekinthetetlen jövőképről szóló hírekkel próbálja elfedni a gyógyszerkassza felelőtlen és indokolatlan megsarcolását.

A szocialisták szerint a kormány ismét a kiskeresetűeket bünteti és nyugdíjasok százezreinek életkörülményeit nehezíti meg a táppénz-szabályozás szigorításával, tovább növelve a beteg emberek kiszolgáltatottságát.

Az ellenzéki párt a közleményben utal arra, hogy a Semmelweis Tervben foglaltak szerint fővárosi kórházakat államosít a Fidesz. Az MSZP úgy látja: az intézmények tervezett értékesítése óriási hiba, jóvátehetetlen vagyonvesztést okoz a budapesti önkormányzatoknak.

Az MSZP felszólítja a kormányt: tegyen eleget ígéretének és állítsa meg az orvosok, nővérek, egészségügyi dolgozók elvándorlását az országból.