rss      tw      fb
Keres

Bolgár György interjúi a Galamusban - 2011. június 2.


Bolgár György kérdései a 2010. június 2-ai műsorban


Mai műsorunkban megbeszéljük, hogy Orbán Viktor maga helyett bohócügyi államtitkárát küldené a parlament elé rögtönzött konzultációt tartani a tiltakozó rendvédelmi dolgozókkal. A miniszterelnök ezzel utasította vissza a meghívására vele tárgyaló sztrájkbizottság vezetőjének ajánlatát, hogy látogasson ki a parlament elé, és beszéljen az ott összegyülekezett emberekkel.

Másik témánk, hogy hatszázezer forintos fizetést fognak kapni a képviselők, viszont megszűnik a költségtérítésük és a parlament bérel nekik lakást vagy szállodai szobát. Ez szerepel majd a készülő törvényben. Bizottsági tagság után persze járna a pótdíj ezután is. Helyes lépés a jó irányba?

Következő témánk az operaházi kinevezési cirkusz vagy szappanopera. Tegnap délután Réthelyi Miklós miniszter kinevezte főigazgatónak Horváth Ádám eddigi miniszteri biztost. Este viszont a Közigazgatási Minisztérium közölte, hogy ez még nem biztos és a kinevezést hamarosan visszavonták. Vajon kinek nem tetszett a döntés?

Mit szólnak ezenkívül ahhoz, hogy több vidéki polgármester tiltakozására maga Tarlós István főpolgármester szüntette meg a Budaörsi úti autóbuszsávot, amely napok óta óriási felfordulást okoz Budapesten és környékén. Tarlós legalább akcióképes?

Mi a véleményük továbbá arról, hogy a médiahatóság feljelentő telefonvonalat üzemeltet majd, amelyen az interneten található úgynevezett káros tartalmakról lehet bejelentést tenni. Médiaszabadság vagy médiakontroll? Ez itt a kérdés.

És végül beszéljük meg, milyen lehet az, ha a köztársasági elnök énekel. Schmitt Pál ugyanis egy szekszárdi gimnáziumban tartott osztályfőnöki órán előadta Bródy János Ha én rózsa volnék című dalát. Miért is ne?


Ha tetszik a cikk, ajánlja másoknak is!